Od Hajduka 1,6 milijuna za Maglicu, a od HNS-a tek dio zarade

Osijek bi napokon trebao primiti nekoliko financijskih injekcija koje će značiti život i isplatu plaća.

Anton Maglica u Hajduku je više ozlijeđen negoli igra, a i kada igra akcije za sada završava u stilu Ilije Sivonjića protiv vinkovačke Cibalie. Otišao je on iz Osijeka još ljetos, ali Hajduk za njega za sada prvoligašu iz Wilsonove nije isplatio niti lipe, a dužan je kako je sada izašlo na vidjelo 1,6 milijuna kuna. 

Taj novac trebao bi uskoro biti na računu Osijeka jer je Hajduk nakon farse dobio garanciju za kredit u visini od 30 milijuna kuna. Osim Osijeka, popis igrača, klubova i ostalih kojima Hajduk duguje je poduži pa je pitanje tko će prvi doći na red za isplatu. 

Gotovo istovremeno NK Osijek je uprihodio i za sada nepoznat iznos od ulaznica za utakmicu protiv Walesa. Iako je prije same utakmice isticano kako se HNS velikodušno odrekao prihoda, izgleda da to ipak nije tako. NK Osijek će tako dobiti tek jedan dio zarade koja je ako se izračuna kapacitet stadiona i broj prodanih ulaznica približno nešto iznad 1 milijun kuna. Dio prihoda potrošen je na organizaciju utakmice, ali ostatak je podjeljen između NK Osijeka i HNS-a iako je u najavi same utakmice Josić, prema pisanju Glasa Slavonije, zahvaljivao na velikodušnoj gesti čelnicima HNS-a koji su se, kako se tada činilo, odrekli prihoda od same utakmice.

Nažalost, da to ipak nije u potpunosti bilo točno, potvrdio je to danas i predsjednik NK Osijeka za index.hr, rekavši: 

“Nije istina, nismo dobili sve. Dogovorili smo se”

Koliko ste dobili?

“Dogovorili smo se”

Podijelit ćete plaće igračima?

“Novac će nam pomoći. Naravno, bit će i za plaće….”

Ipak, koliko god novaca pristiglo na Osijekov račun biti će to značajan iznos za klupski proračun s obzirom da je klub uspio smanjiti izdatke sa gotovo 20 milijuna kuna godišnje na znatno niži iznos.

Tekst: T.M./SiB.hr 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari