FOTO: Teška, ali zaslužena pobjeda Osijeka za prolaz u Kupu

>> FOTO: Teška, ali zaslužena pobjeda Osijeka za prolaz u Kupu

Osijek je  do pobjede i prolaza u1/4 finale Kupa došao tek nakon produžetaka. Strijelci za Osijek bili su Kvržić, Pongračić i Miličević.

Osijek 3:2 Istra

Bijelo-plavi su u ovome susretu tražili isključivo pobjedu do koje su na kraju i uspjeli doći iako je Istra u samome finišu regularnog dijela utakmice došla do izjednačenja.

Mali broj gledatelja okupio se na Gradskome vrtu, a neki su na stadion ušli i pomalo revoltirani. Iako su iz Uprave kluba prije početka sezone najavili kako za ovu Kup ne vrijede godišnje ulaznice iste su ipak vrijedile. S obzirom da nitko o tome nije obavjestio javnost, dio gledatelja kupio je ulaznice i nemalo se iznenadio saznavši da godišnje ulaznice ipak vrijede.

Najveću prigodu u prvome dijelu za Istru propustio je Havojić. u 34. minuti Kvržić, koji je bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu, ruši Milića, a sudac pokazuje na bijelu točku. Međutim, sve bolji Vargić brani udarac Havojića.

Nakon toga Osijek do kraja poluvremena kreće angažiranije što im se isplatilo u samoj završnici prvoga dijela. Ibriks je ubacio, a Kvržić glavom zabio za 1:0.
Drugi dio donio je puno uzbuđenja i to posebice u završnici. Prvo je Vrgoč propustio potvrditi pobjedu Osijeka, a zatim je Roce zabio za veliko slavlje Puljana i produžetke.

Pao je Osijek u tih zadnjih 15-ak minuta drugoga dijela i činilo se kako će Istra doći čak i do pobjede, ali u nastavcima su ipak skupili snage i došli do pobjede.

Prvo je u zadnjoj minuti prvoga nastavka Pongračić zabio za 2:1, a sve nakon akcije Miličevića i Lukića. Pobjedu je u drugome nastavku potvrdio odlični Miličević zakucavši loptu u gol. U posljednjoj minuti poraz Puljana ublažio je Prgomet.

Osijek tako odlazi u nastavak natjecanja gdje neće biti Dinama koji je ispao od Zadra, te Zagreba koji je ispao od Zeline. Već ranije ispala je i Rijeka, pa se nadamo kako će Osijek dogurati daleko u Kupu i ove sezone.

Vrijedi dodati kako je igračima Stanka Mršića danas sjela i plaća, pa i tu treba tražiti razloge za solidnu partiju i pobjedu.

Tekst: T.M./SiB.hr
Foto:M.Banić/SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari