NK Osijek: Čak trinaestorici igrača na ljeto ističu ugovori

Do kraja jesenskog dijela ostalo je još pet prvenstvenih kola i četvrtfinale Kupa. U zimskoj stanci pred čelnicima kluba težak je posao, čak trinaestorici igrača istječe ugovor!

Do kraja jesenskog dijela ostalo je još pet prvenstvenih kola i četvrtfinale Kupa (ždrijeb je danas u 12h). U zimskoj stanci pred čelnicima kluba težak je posao, čak trinaestorici igrača istječe ugovor!



Dramatična je činjenica da se radi o čak desetorici nogometaša koji su u ovome trenutku standardni članovi prve postave.

Taj popis predvodi kapetan Ivo Smoje, a iza njega su se poredali prošlogodišnji najbolji pojedinac Tomislav Šorša, ovosezonski “motor” Zoran Kvržić, uvijek korisni napadač Ivan Miličević, pa zamjenski kapetan Hrvoje Kurtović, Vedran Jugović, Branko Vrgoč, Ivan Ibriks, Domagoj Pušić i Matias Zubak.

Čeka nas jako mnogo posla pri pregovarima oko ugovora. Većini ćemo ponuditi nove, ali uvjeti će biti u okviru naših mogućnosti. Vidjet ćemo kako će se sve to rasplesti, a nije isključeno da se u zimu dogodi i poneki transfer. Neke smo razgovore o toj temi već počeli, kaže za Glas Slavonije Zdravko Josić, predsjednik NK Osijek, te dodaje:

Onima koji su nositelji igre ponudit ćemo maksimalne uvjete koje možemo, ali financijski će to biti manje negoli primaju sada. Moramo biti odgovorni u poslovanju. Ne želim ništa graditi na obećanjima nego na redovitom ispunjavanju obveza.

Ono što se već sada može naslutiti jest da u Gradskom vrtu neće biti previše cjenkanja. Svi znamo kakva je financijska situacija u klubu.

Većina igrača kojima istječu ugovori već su se dokazali i predstavljaju okosnicu momčadi i teško da će pristati igrati za male novce. Upravo zbog toga će pregovori biti vrlo “klizav teren” za klupske čelnike i sigurno neće teći glatko.

Najcrniji scenarij bi bio da odu svi. Jest, jer dugovanja prema igračima su enormna i polazišna točka svih pregovora bit će rješavanje tih repova. Klubu treba gotovo pola milijuna kuna da riješi sve dugove prema igračima, a taj iznos se može namaknuti samo transferima.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari