Oglas: Za 2 milijuna kuna do dionica vrijednosti 10 milijuna kuna

Proces privatizacije NK Osijeka već je u podmakloj fazi, a paralelno sa krugovima prodaje dionica od strane samoga kluba u današnjem Glasu Slavonije pojavio se i oglas kojim tvrtka IPK Osijek d.d. prodaje svoj udio u NK Osijeku.

Radi se o potraživanjima koje ta tvrtka ima prema klubu i to u ukupnome iznosu od 10.236.256,54 kn. Naime, sud je još 2006. godine presudio kako klub duguje taj iznos, a sada ta tvrtka prodajom nastoji doći do makar dijela iznosa tih dugovanja.

Tako je danas u Glasu Slavonije objavljen Javni natječaj kojim se poziva zainteresirane da iskažu svoj interes za kupnju paketa potraživanja i to po početnoj cijeni od 2 milijuna kuna. Prvi je ovo oglas ovoga tipa iako treba očekivati kako će ih biti još. Posebice ako se zna da obitelj Novalić ima pozamašan paket, a za koji je neralno očekivati kako će itko biti zainteresiran platiti taj iznos. Zato će biti zanimljivo pratiti taj proces prodaje ukoliko naravno do njega dođe.

[span class=attention]POGLEDAJTE: Sve o prodaji dionica NK Osijeka[/span]

Ono što je znatno zanimljivije jesu nagađanja tko će biti spreman izdvojiti novac za svoj udio u NK Osijeku. Tako se već sada licitira sa dva imena. Jedan je lokalni poduzetnik koji bi svoje carstvo mogao proširiti i na nogometni klub dok je drugi također poduzetnik koji je prema nekim informacijama već kupio dobar dio dionica NK Osijeka te ima namjeru i dalje ulagati.

No, sve ovo je još uvijek u fazi nagađanja kako smo i rekli, a konačan odgovor hoće li NK Osijek postati dioničko društvo trebali bismo dobiti već početkom slijedeće godine. 

Tekst: T.M./SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari