NK Osijek više ne duguje državi, 7.6 milijuna kuna prebačeno na Grad Osijek

Proces privatizacije i preoblikovanja nogometnog kluba Osijek se nastavlja. Jedan od koraka u cijelome procesu odradila je danas i Vlada Republike Hrvatske.

Koliko je pravnih i fizičkih osoba do sada sudjelovalo u procesu kupnje dionica prvoligaša iz grada na Dravi za sada nije poznato, ali čini se kako je ta brojka vrlo mala. Prije svega zahvaljujući vrlo slaboj promociji i neupućenosti ljudi u cijeli proces. Gotovo da možemo reći kako je sve još jednom prepušteno stihiji.

Ipak u pozadini se događaju vrlo zanimljive stvari. Tako je društvo IPK Osijek nedavno objavilo oglas u kojem prodaje svoja potraživanja u iznosu od 10 milijuna kuna za višestruko manji iznos. Spominju se već duže vremena i potencijalni investitori, ali javnost za sada o njima vrlo malo zna.

Dok su takove priče i dalje rekla kazala izvjesno je kako NK Osijek više nema poreznih dugovanja prema državi. Današnjom uredbom, Vlada RH prebacila je svoja potraživanja u iznosu od 7.640.133,34 kuna na Grad Osijek. Prijenos tražbina ove Odluke vrši se pod uvjetom da Grad Osijek s njima sudjeluje u zamjeni tražbina za ulog u sportskom dioničkom društvu Nogometnom klubu Osijek, u postupku obveznog preoblikovanja  Nogometnog kluba Osijek u sportsko dioničko društvo, a sukladno Zakonu o sportu.

U slučaju da Grad Osijek odluči prodati svoje udjele u budućem sportskom dioničkom društvu Nogometni klub Osijek, a temeljem zamjene prenesenih tražbina, dužan je 30% ostvarenih prihoda uplatiti u državni proračun Republike Hrvatske.

Tekst: T.M./SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari