I NK Osijeku dio kolača od transfera Domagoja Vide

Domagoj Vida neosporno je bio ljubimac navijača Osijeka, a oni koji su tu ljubav izgubili sada imaju barem malu utjehu – dio novca od Dynama pripasti će i Osijeku.

Od transfera iz Dinamo Zagreb u Dynamo Kijev, vrijednog oko 5 milijuna eura, Osijeku i klubovima u kojima je Domagoj prije igrao trebalo bi pripasti oko 5 % ukupnog iznosa. 250 tisuća eura tako bi se trebalo podjeliti između Jedinstva iz Donjeg Miholjca gdje je i započeo karijeru, Bayera iz Leverkusena te naravno Osijeka gdje je i proveo najveći dio karijere. 

Upravo Osijeku trebao bi pripasti najveći dio iznosa s obzirom da se on dijeli klubovima ovisno o godinama koje je igrač proveo u njemu. Ukoliko sve bude prema propisima UEFE novac bi Osijek trebao primiti u roku od 30 dana, a svaki (neočekivani) milijun u Osijekovoj blagajni je melem na brojne rane. Možda će taj iznos i omekšati upravu NK Osijeka kao i igrače koji ne žele potpisati nove ugovore pa Osijek u nastavak sezone neće krenuti sa potpuno izmjenjenom momčadi punoj juniora i trećeligaških igrača koji će s Osijekom na probu.

Više o tijeku priprema NK Osijeka pogledajte u video prilogu STV-a.

Tekst: SiB.hr 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari