Josić otputovao u Tursku da bi realizirao barem jedan transfer

NK Osijek je spreman prodati bilo kojeg igrača starijeg od 20 godina, a najbliže tranferu je Zoran Kvržić.

Nogometaši NK Osijeka dobro su otvorili pripreme u Turskoj, međutim klub i dalje muče financijski problemi.

Novaca u blagajni jednostavno nema, kada i nagrecaju novac za isplatu plaća pojavi se neki dug iz prošlosti. Rješenje je samo jedno, realizirati nekoliko tranfera, a to je bila i glavna vodilja kada se biralo mjesto za pripreme.

Antalya je pravi “švedski stol” kada je u pitanju mogućnost ostvarivanja transfera. Tamo se priprema više od 200 momčadi, a ono što je još važnija je da su to momčadi kod kojih prolaze Osijekovi igrači. Iz tog razloga osječkoj se ekspediciji danas priključuje i predsjednik Zdravko Josić. 

Eh, svaki dan mi je gori od prethodnog. Novca niotkud, a vjerovnici stoje u redu“, žali se Glasu Slavonije predsjednik Josić koji ima jasnu misiju  – ostvariti barem jedan transfer.

“Nemam što skrivati. Odlazim u Tursku s ciljem da zgotovimo bar jedan transfer. Bit ću tamo do subote i vjerujem da ćemo uspjeti nešto obaviti u tom razdoblju. Zanimanja za naše igrače ima, ali sve je to zasad klimavo, jer još ništa nije konkretno”, kaže prvi čovjek osječkog prvoligaša.

U Turskoj je već sportski direktor Miroslav Žitnjak, koji ne skriva da je u ovim prvim danima već bilo nekih kontakata.

Znaš i sam kako je ovdje. Mnogo je klubova, menadžera, namjernika, na prvi pogled prava meka za ispunjavanje naših želja. Upita je za naše igrače već bilo, ali sve je to na bazi “informativnih razgovora”. Valjda će se nešto od toga pretvoriti i u nešto konkretno“, optimističan je sportski direktor.

Koga bi Osijek mogao prodati? Lakše je pobrojati one koje ne bi željeli, a to su svi igrači mlađi od 20 godina, jer da bi se njih pustilo trebati će nešto “jača” ponuda. Prioritet prodaje je Zoran Kvržić, ponajbolji Osijekov igrač ove jeseni.

Jasno, u prvom planu transfera je društvo kojem ističe ugovor na ljeto. Ovo je zadnja prilika za se ponešto zaradi, a osim toga klub bi se riješio visokih plaća. Ostaje jedino pitanje, zašto bi ih netko kupio sada i platio odštetu kad će ih na ljeto dobiti besplatno?

Ostaje dug Pavličiću

Ono što najviše zastrašuje je dug prema Milanu Pavličiću u iznosu od čak pola milijuna kuna. Osijek je nudio nagodbu, a Pavličić odbio. Hoće sve do posljednje lipe, i to u komadu.

“Riješit ćemo kroz koji dan i taj problem. Sigurno nećemo dopustiti da doživimo sudbinu Varaždinaca”, kaže za Glas Slavonije Zdravko Josić, predsjednik NK Osijek, pa dodaje: “Ponudit ćemo mu novu nagodbu, možda će popustiti.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari