NK Osijek: Neki novi klinci vratili osmijeh na lica navijača

Malo tko je davao i najmanje šanse bijelo-plavima u nedjeljnom okršaju sa Dinamom. Porazna statistika međusobnih ogleda i situacija kad je prvenstveno bitan opstanak kluba na životu nisu baš davali velike nade.

No Osijekova mladost uspjela je nadmašiti samu sebe i učinila ono što mnogim generacijama prije nije uspjelo. Dugih 8 godina Osijek je čekao na pobjedu nad Dinamom u Gradskom vrtu, a čak 10 godina prošlo je otkad je zadnji put Osijek zabio Dinamo više od jednog gola, također na Gradskom vrtu.

Stanko Mršić sjedio je na klupi i one zlatne jeseni 2000. godine kad je Osijek po prvi put pobjedio Dinama, a još jednom se pokazao kao otrov za zagrebačke modre.

Moji pomoćnici Goran Popović i Tomislav Priegl su zaslužniji od mene za ovaj trijumf. I, jasno, igrači kojima treba pripasti slava – nakon susreta pričao je Osijekov trener koji je dobar dio tjedna prije utakmice proveo udaljen od momčadi zbog gripe.

[span class=camera]FOTO i  VIDEO: Osijek – Dinamo 2:1[/span]

“Vratili su osmijeh na lica navijača” riječi su Stanka na press  konferenciji nakon nedjeljog susreta. I to ne samo zbog ove velike pobjede, nego zbog nade u bolje dane i ovu mladu osječku momčad.

Osvojili smo vrlo vrijedna tri boda, ali smo dobili i neke “nove” igrače – zaključio je Mršić.

Nije teško pogoditi na koga je tu mislio. Prije svih na odličnog vratara Zvonimira Mikulića, pa na čovjeka odluke Domagoja Pušića, a trokut onih koje je Mršić “dobio” u tih 90 minuta zaokružuje najmlađi među njima – Josip Mišić.

Josić: Za dvije godine na novom stadionu napast ćemo naslov

I predsjednik Zdravko Josić bio je izrazito raspoložen u večeri nakon utakmice. Počastio je momčad i struku večerom u restoranu “Alas”, a tijekom tog druženja pala su i neka zanimljiva obećanja. Glas Slavonije donosi dva izrazito zanimljiva:

U 2015. godini ćemo na novom stadionu napasti naslov državnog prvaka – vikao je ushićeni Josić, a onda dodao:

U sljedeće dvije godine nećemo prodati ni jednog igrača!

Nadamo se da to nisu samo izjave izrečene u euforiji velike pobjede, ali svakako je da Josić krupnim koracima grabi prema tome da stabilizira klub.

[blockquote]KOHORTA: SVI U VINKOVCE
Pred Osječanima novi izazov je već u subotu. Gostuju u Vinkovcima gdje će u slavonskom derbiju odmjeriti snage sa Cibalijom. Osječke navijačka skupina Kohorta organizira prijevoz autobusima na utakmicu. Cijena puta je 30kn, a prijaviti se možete u srijedu i četvrtak u prostorijima njihove Udruge (Tvrđa) od 18-22h. Utakmica je na rasporedu u subotu s početkom u 15h.[/blockquote]

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari