Pogled s istoka: Jedna lasta ne čini proljeće

Poletjeli su Osječani i njihovi navijači nakon pobjede protiv Dinama, ali ih je vrlo brzo prizemljila “atomska” Cibalia i njezin kalužasti teren.

Upali su gosti u mulj jučer odmah na početku utakmice i iz njega se nisu iskoprcali do kraja utakmice. Nisu niti domaći pokazali nešto puno više, ali su dva prekršaja u kaznenom prostoru bila dovoljna za dva penala i njihovu pobjedu.

No vratimo se tjedan dana unazad. Osijek je u zaostaloj utakmici pobjedio Dinamo, a odmah nakon utakmice krenuli su hvalospjevi na račun Pušića, Mišića i ostalih. Ne osporavamo da su u rijetkim trenucima pobjede protiv Zagrepčana takve stvari normalne i očekivane, ali davno je dokazano da se titule ne osvajaju na takvim utakmicama nego pobjedama iz kola u kolo protiv onih nominalno slabijih od tebe. Odigrao je Osijek tada solidnu  i taktički discipliniranu utakmicu, ali i ništa više od toga. Ipak, euforija pobjede ponijela je sve, a čini se ponajviše igrače koji su valjda očekivali kako će domaćini jučer sami ugurati loptu u svoj gol i tako osigurati bodove Osijeku.
[span class=camera]FOTO i VIDEO: Osijek zapeo u vinkovačkoj kaljuži[/span]

To se međutim nije dogodilo. Od samoga početka Osijek nije uspio nametnuti svoj tempo igre, a i kada bi u tome na mahove uspio udarci prema golu Matkovića bili su apsolutno bezopasni. Primjerice, Domagoj Pušić koji je bio najbolji na terenu protiv Dinama uputio je dva udarca i odličnih pozicija i oba su završila daleko pored gola. Kikseve su napravili i Mikulić i Lešković, također junaci protiv Dinama, pa su tako obojica odradila pola posla za domaćine skrivivši penale. Sada će možda neki od vas pomisliti kako je ovaj tekst pljuvačina usmjerena na igrače, ali vjerujte najmanje od svih porazu Osijeka radovao se pisac ovih redova. Cilj ovoga teksta nije obezvrijediti pobjedu protiv Dinama nego pokazati koliko će još Osijek morati uložiti truda i rada nebi li prije svega osigurao opstanak ove sezone, a onda kako je u trenucima delirium tremensa izjavio predsjednik Josić i napao titulu prvaka u narednim godinama.

Prečesto su bivši čelnici najavljivali nerealne stvari pa bi Josić trebao ipak spustiti loptu na zemlju i shvatiti kako utakmice nisu rulet i kako ne vrijedi sve staviti na crveno i nadati se najboljem, nego treba rudarski raditi kako bi se to i ostvarilo.

Zato sada Osijek mora zaboraviti taj Dinamo i u slijedećem kolu pobjediti Istru i diva iz Žminja jer u suprotnom za titulu bi se mogli boriti već slijedeće sezone, ali ne u prvoj ligi…

Tekst: T.M./SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari