Kohorta slavi 25. rođendan

Najvjerniji navijači Osijeka idući tjedan slave svoj 25. rođendan i priredili su bogat program. Centralni dio proslave biti će naravno na Gradskom vrtu, u sklopu utakmice NK Osijek - NK Zadar.

Najvjerniji navijači Osijeka idući tjedan slave svoj 25. rođendan i priredili su bogat program. Centralni dio proslave biti će naravno na Gradskom vrtu, u sklopu utakmice NK Osijek – NK Zadar.

1988. godina je koju Kohortaši uzimaju za službenu kao godinu osnutka, ali povijest navijanja u gradu na Dravi puno je duža. Sjećamo se 70-ih godina, Osijek je tada igrao u drugoj ligi, a navijači su se tada zvali “Šokci-Osijek” i stadion je na skoro svakoj utakmici bio pun, a masovno se odlazilo i na gostovanja (sjetimo se samo 1973. godine i čak 25 tisuća Osječana na gostovanju u Zagrebu u kvalifikacijama za prvu ligu).

Svoje navijačke rekvizite Kohortaši su 1991. zamjenili s puškama i krenuli u obranu svoje Domovine. Nažalost mnogi se nikad nisu vratili… Njima u spomen podignuta je spomen ploža iza južne tribine, a koja će u usbotu 13.04. osvanuti u novom  ruhu.

Nakon rata, kako se normalizirao život u gradu, vratio se i nogomet, a sa njim i Kohorta na tribine Gradskog vrta, ali i svih drugih stadiona gdje je Osijek igrao diljem Hrvatske i Europe.

Danas je Kohorta ozbiljno organizirana navijačka udruga (i jedna od najbrojnijih udruga građana u Slavoniji i Baranji) sa svojim prostorijama koje se nalaze u Tvrđi (Fakultetska 2).

Za 25. rođendan pozivaju sve Kohortaše, bili oni i dalje aktivni ili su u navijačkoj mirovini da im se pridruže idući tjedan u aktivnostima, a poseban poziv stoji za subotu i utakmicu sa Zadrom. Mjesto radnje je Gradski vrt, tribina jugoistok. Tribina na kojoj je Kohorta i nastala i s koje već dugi niz bodri bijelo-plave.

PROGRAM PROSLAVE:

Utorak i srijeda 9.i 10. travnja: Od 10 do 17 sati štand s rekvizitima ispred Supera na Trgu Slobode.  Osim ponude rekvizita na štandu će se prodavati i ulaznice za utakmicu sa Zadrom.  
Ulaznica + rođendanska majica = 20kn.

Četvrtak, 11. travanj: Od 18h druženje u  Udruzi uz klopu i cugu.  U tom vremenu moći će se također  kupiti ulaznice za subotnju utakmicu i rođendanske majice te ostali navijački rekviziti.

Petak, 12. travnja:  Karusel gradom, okupljanje na parkiralištu kod Bastiona te polazak u 19h.   Party u bivšoj Vegi od 21 sat (Zvone i levati, Pullover band, DJ-evi…). Cuga na akciji.  ULAZ BESPLATAN!

Subota, 13. travnja: Okupljanje u prostorijama Udruge te zajednički korteo od 14:30 sati  prema stadionu. Prije početka utakmice paljenje svijeća i polaganje vijenaca na  novoobnovljeni spomenik poginulim Kohortašima u Domovinskom ratu.   Centralna proslava od 16 sati: NK OSIJEK – NK ZADAR, uz prigodne koreografije.
Poslije utakmice od 21h u prostorijama Udruge svira tamburaški sastav Šokci.

Ponedjeljak, 15. travnja:  Humanitarna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija darivanja održati će se u tjednu poslije utakmice, ponedjeljak od 16 sati u prostorijama NK Osijeka ispod zapadne tribine Gradskog vrta. Za svako darivanje krvi na poklon se dobiva Kohortina majica + bon za pizzu.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari