Pompozno najavljeni novi Gradski vrt više nitko ni ne spominje

28. rujna prošle godine pompozno je najavljen projekt novog Gradskog vrta. Predstavljanju su prisustvovali tadašnji gradonačelnik grada Osijeka Krešimir Bubalo te predsjednik HNS-a i počasni građanin grada Osijeka Davor Šuker.

Godinu dana poslije projekt se nije pomaknuo s mrtve točke, preko svega se već nakupio debeli sloj prašine.

Po najavama stadion je trebao biti financiran većim dijelom (75%) iz strukturnih fondova Europske unije, dio sredstava osigurali bi UEFA i HNS, dok bi najmanji teret pao na Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Procjene iznosa investicije kretale su se oko 20 milijuna eura.

Projekt dosad nije još ni nominiran za EU fondove.

Projekt je zamišljen kao rekonstrukcija postojećeg u moderni stadion koji bi primao 15 tisuća gledatelja, obnovljen bi bio i popularni Speedway, a najavljena je bila i izgradnja kampa NK Osijek s pet terena i svim popratnim sadržajima, uključujući i manji hotel.

[span class=camera]FOTO: Pogledajte kako bi trebao izgledati novi stadion[/span]

Zato što nikada nije napravljen sljedeći korak, a to je bila nominacija projekta za dobijanje sredstava iz razvojnih fondova Europske unije. To je dio posla koji je trebala ili treba obaviti gradska vlast. Projekt i dalje postoji, a izglednim za dobivanje novca iz stukturnih fondova Europske unije proglasilo ga je i Ministarstvo obnove i razvoja. Osobno i dalje smatram da je to dobar projekt kojim bi grad značajno obogatio svoju kulturno-sportsku ponudu, jer se na njemu ne bi održavali samo sportski događaji. Mogli bi se organizirati i veliki koncerti i slične aktivnosti. Smatram da sve to nije mrtvo slovo na papiru, jer u svom poslu radim s Europskim fondovima i projetki se za njih mogu prijaviti nekoliko puta godišnje. Ponavljam, sad je sve na odluci gradske vlasti. Pitanje je samo u nominaciji projekta, rekao je za Glas Slavonije aktualni predsjednik NK Osijek Zdravko Josić.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari