NK Osijek: Predstavljeno novo čelništvo i novi trener

Danas je u nogometnom klubu Osijek održana konferencija za medije na kojoj je predstavljeno novo čelništvo kluba.

– Ne radi se o nikakvim smjenama već o novom rasporedu i od danas Grad Osijek preuzima vodstvo kluba, rekao je gradonačelnik Ivica Vrkić.

Tražili smo način da vratimo klub navijačima, ali za to su trebale biti stvorene pretpostavke, financijske i organizacijske. Tako su u klub došli Slobodan Tolj i neutralna osoba Miro Kos. Na taj način politika ide van iz kluba. Grad si ne može dopustiti da ovaj klub koji itekako ima značenje propadne i mi preuzimamo odgovornost. Truditi ćemo se stvoriti uvjete i u konačnici pronaći strateškog partnera koji će u konačnici voditi ovaj klub na jednoj profesionalnoj razini. Novac za plaće je osiguran i idu isplate četiri plaće, dodao je Vrkić.

Riječ je tada preuzeo novi predsjednik kluba, Slobodan Tolj, koji se na početku zahvalio svim djelatnicima kluba i svom prethodniku Zdravku Josiću na radu u nemogućim uvjetima.

Cilj je stabilizirati klub, a tim koji će se time baviti čine Miro Kos kao član uprave, Tomislav Rukavina kao trener, Ivo Smoje kao tehnički direktor i Darinko Mikulić kao predsjednik nadzornog odbora, rekao je Tolj.

Tomislav Rukavina zahvalio se na povjerenju klubu koji mu je dao sve na početku njegove karijere.

Vjerujem u igrače i Kohortu koja će pomagati s tribina. Imam povjerenja u sebe i svoj rad i siguran sam da ćemo ostati u prvoj ligi, rekao je novi trener Tomislav Rukavina.

Bivši trener, Ivica Kulešević, poželio je sreću svom nasljedniku i rekao kako svi moraju potisnuti svoju taštinu i dati sve što imaju klubu.

– O svom trenerskom poslu ne bi sudio, o tome neka sudi sportska javnost, a sada se okrećemo novoj funkciji, onoj sportskog direktora, rekao je Kulesević.

Novi tehnički tajnik bijelo-plavih je bivši kapetan, Ivo Smoje koji tako okončava svoju karijeru i preuzima novu funkciju u klubu.

Objesio je tako Ivo svoje kopačke o klin i izrazio nadu u bolju budućnost kluba na terenu i izvan njega.

Moramo sve gospodarske i političke subjekte uvjeriti u važnost toga da grad ima prvoligaša, naglasio je novi član uprave Miro Kos. 

U klub su kako smo već i rekli stigli i prvi novci i to 600 tisuća od grada, 600 tisuća od sponzora Belja te ostatak od transfera igrača, dodao je gradonačelnik Vrkić.

Na pitanja novinara zašto je Kulešević smjenjen s mjesta trenera, gradonačelnik Ivica Vrkić rekao je kako nema govora o smjenama već isključivo o novom slaganju ekipe.

Najvažniji dio u priči je igra i da bi to uspjeli morali smo posložiti priču i zato smo napravili novi raspored, rekao je Vrkić i dodao kao klub ima već nekoliko ponuda strateških partnera.

Nakon dijela u kojem je predstavljeno novo vodstvo kluba, na red je došao onaj sportski dio.

Uslijedila su pitanja Kuleševiću i Rukavini.

Novinare je zanimalo krije li se ipak nešto iza odlaska Kulešević s trenerske klupe, ali on osobno nije želio o tome detaljnije razgovarati i rekao kako njegov život ide u drugom smijeru i kako će pružiti maksimalnu podršku novom treneru.

Novi trener, Rukavina, istaknuo je kako je pogledao sve utakmice Osijeka ove sezone i rekao kako ovo više nije ista ekipa Osijeka i kako je stanje znatno bolje nego u prvom dijelu.

Kulešević je pak rekao i kako je do sada puno razgovarao s Rukavinom i koji mu je davao savjete vezano uz igru i tržište.

Pomoćnike trenera još nisam izabrao, jedino je sigurno kako ostaje Malovan, dok su Skender i Vranješ rekli kako su poprilično prazni i kako u ovom trenutku ne mogu pomoći, rekao je Rukavina, te nastavio:

Znam kakvo je stanje u momčadi i vjerujem kako će i ova financijska situacija pomoći da u subotu odigramo dobru utakmicu i zato pozivam sve da dodju na utakmicu i pomognu nam, zaključio je Rukavina.

Za kraj Ivo Smoje sa sjetom u glasu rekao je kako bi volio još jednom izaći na teren i pozdraviti navijače i svima koji su ga pratili kroz karijeru.

SiB.hr
 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari