Ponosni Osijek pao tek nakon penala

Nogometaši Osijeka nisu se plasirali u polufinale Kupa, ali današnjom prezentacijom mogu biti zadovoljni.

Rulet penala pripao je Rijeci, ali su u regularnom dijelu slavili Bijelo-plavi golom Dugandžića.

Od samoga početka vidjelo se kako je momčad Tome Rukavine krenula vrlo koncentrirano u susret pa su kao plod vrlo dobre igre došle prigode Vitaića i Mišića koje nažalost nisu pretvorene u pogodak.

Na drugoj strani raspoložen je bio golman Mikulić koji je nakon dugo vremena odradio sjajnu utakmicu i bio nesavladiv iz igre.

Drugi dio susreta donio je gol Osijeka. Kontru su povukli Mišić i Dugandžić, a potonji nakon udarca Mišića i obrane Martića posprema odbijanac u mrežu. Nedugo nakon toga Dugi je ponovo u prigodi, ali njegov udarac odlazi pokraj gola već svladanog Vargića.

Do kraja susreta bilježimo još nekoliko pokušaja na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao. Posebno treba istaknuti pad Dugandžića u 16-ercu Rijeke. Prema reakcijama igrača Osijeka, ali i onih koji su utakmicu gledali uživo i putem malih ekrana radilo se o prekršaju igrača Rijeke, ali je sudac Strahonja propustio dosuditi najstrožu kaznu.

U raspucavanju za prolaz bolje se snašla Rijeka. Vargić je obranio udarac, nakon utakmice neutješnog Škorića, dok je povratnik Perošević pogodio gredu. Mikulić je obranio udarac Moisesa, ali su ostali izvođači Rijeke bili precizni i odveli ju u nastavak natjecanja.

Ipak, treba reći kako je Osijek danas djelovao kao momčad koja se može nositi i s ekipama koje su na papiru znatno jače od nje, a posebno veseli činjenica da nisu primili zgoditak što je bilo vrlo rijetko ove sezone. Sada slijedi nastavak borbe u prvenstvu, a već u nedjelju od 19 sati na rasporedu je Hajduk.

Tekst: SiB.hr
Foto: M.Banić/SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari