Odigrano posljednje kolo 3. HNL Istok

Protekloga vikenda odigrane su utakmice posljednjeg, 30. Kola 3.HNL-Istok. Prvaka smo saznali prošloga kola, a to je BSK-iz Bijelog Brda kojemu je ovo drugi uzastopni naslov. BSK-ovci su naslov pred domaćim navijačima proslavili minimalnom pobjedom nad Đakovačkom Croatijom, a sredinom tjedna imat će prilike osvojiti i duplu krunu, budući da igraju finale županijskog kupa.



Novi/stari viceprvak je požeška Slavonija koja je u zadnjem kolu slavila na gostovanju protiv Bedema 2:0. Njihov prvi pratitelj s jednim bodom zaostatka je Slavija. Ekipa iz Pleternice u posljednjem je kolu svladala četvrtoplasiranu Mladost iz Antina.

Oriolik je kod kuće svladao Graničar i tako na kraju osvojio sasvim solidnu šestu poziciju. Ekipa Višnjevca slavila je u Našicama 2:1 i tako “okrunila” odlično proljeće i osvojili sedmo mjesto. Odmah iza njih našla se ekipa Vukovara koja je s 2:0 poražena od prvog pratitelja Belišća.

Marsonia je u gradskom derbiju s 1:0 svladala gradskog rivala Livadu Željezničar, dok je neslavnu titulu posljednjeplasirane ekipe osvojila ekipa Otoka. Otočani su posljednje kolo bili slobodni budući da je ekipa Lipika prije početka proljetnog dijela prvenstva istupila iz lige.

Prvih 11 ekipa može se nadati plasmanu u ujedinjenu treću ligu koja počinje na jesen, ali tek sada počinje agitiranje i borba za licence koje jamče plasman u novo natjecanje. Ostale ekipe zasigurno će igrati novooformljenu 4.HNL-Istok, no više ćemo informacija imati kroz idućih mjesec dana.

Sav fokus sada ide prema Brazilu, a za nove anegdote sa slavonskih pričekajte do kraja ljeta.

Tekst: Jurica Cvenić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari