3. HNL Istok: Belišće razbilo Đakovo, BSK glatko izgubio u Ludbregu

Vikend na trećeligaškim travnjacima istoka obilježila su većinska slavlja domaćina, dok su gosti jedino uspjeli zakapariti dva remija.

Belišćani su na svom terenu dočekali Đakovačku Croatiju koju su naposljetku ispratili s pet komada u mreži. Junak utakmice bio je domaći kapetan Ratković koji je uz pogodak upisao i tri asistencije pa njegov promašeni jedanaesterac iz prvog poluvremena nitko neće ni zapamtiti.

Manje uvjerljive, ali jednako vrijedne domaće pobjede, upisali su i nogometaši Vukovara i Slavonije, koji su s 2:0 svladali Oriolik, odnosno Koprivnicu.

Težak poraz doživio je aktualni prvak Istoka, BSK iz Bijelog Brda. Bolja od njih u Ludbregu je bila domaća Podravina koja je slavila s glatkih 3:0 te tako ostala na prvoj poziciji nakon osam odigranih kola.

Njihov prvi pratitelj je ekipa Višnjevca koja je na domaćem terenu, s minimalnih 1:0 svladala neugodnu Slaviju iz Pleternice.

Minimalnu pobjedu upisali su i nogometaši Bjelovara koji su kod kuće svladali fenjeraša Viroviticu. Strijelac jedinog pogotka bio je Alen Maras koji je prije tri sezone s istom preciznošću gađao mrežu slavnog Athletic Bilbaa, branivši boje Slaven Belupa u kvalifikacijama za Europa ligu.

Remije smo mogli vidjeti u Međimurju i Antinu, gdje su gostovale ekipe Varaždina, odnosno Mladosti iz Ždralova. Obje utakmice završile su 1:1.

Rezultati 8. Kola 3.HNL-Istok :

Bjelovar – Virovitica 1-0 (Maras 14′)
Međimurje – Varaždin 1-1 (Rebrenik 39′ /// Nemanić 77′)
Belišće – Đakovo Croatia 5-0 (Vida 10′ 30′ Ratković 69′ Skenderović 90′ Jelić 90′)
Vukovar – Oriolik 2-0 (Nospak 26′ Matić 37′)
Podravina – BSK Bijelo Brdo 3-0 (Sačer 26′ Stipanović 29′ Novačić 66′)
Slavonija – Koprivnica 2-0 (Golik 25′ – 11m Jakešević 72′ Crvebi- Darmopil 65′ Plešić 90′)
Višnjevac – Slavija 1-0 (Vlašić 31′)
Mladost Antin – Mladost Ždralovi 1-1 (Prkić 16′ /// Ostrman 59′)

Jurica Cvenić/SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari