Sretni Hajduk do tri boda u Osijeku

Nakon niza od tri pozitivna rezultata, Ivo Šušak doživio je i prvi poraz na klupi Osijeka u ovom mandatu. Osijek je bio bolji tijekom cijele utakmice, ali nepreciznost i manjak sreće odnjeli su bodove iz Gradskog vrta.

Imao je Osijek nekoliko iznimnih prigoda, ali je malo nedostajalo da lopta završi iza leđa Kalinića. Hajduk je pak do pobjede došao na samom kraju prvog dijela kada je iz jednog kontranapada mladi Andrija Balić zabio za konačnih 1:0.

Osijek je u utakmicu ušao agresivno i pun želje, a za prvu se prigodu nije moralo dugo čekati. No Antonio Perošević je samo zagrijao Kalinića. U 12. minuta prva velika prigoda. Barišić je ubacio, Šorša šutirao glavom, a Kalinić vrhovima prstiju odbio preko grede. Tri minute kasnije još je bolja bila prilika Vojnovića, no nije dobro pogodio loptu glavom u padu.

Hajduk je nakon toga popravio svoju obrambenu igru, no ponovno sjajnu priliku ima Osijek. Jamak odigra Šorši, a ovaj s vrha kaznenog prostora šutira kraj gola. Nastavio je Osijek prijetiti, a to im se osvetilo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Jamak je izgubio loptu, Milevskyi je povukao kontru, odigrao u prostor za Vlašića, koja prolazi Mikulića i pogađa vratnicu, no lopta se odbija do Vlašića, kojem nije bilo teško pogoditi za 0:1. Bila je to jedina prilika Hajduka u prvom dijelu.

Šok primljenog pogotka psihički je djelovao na igrače Osijeka, koji su počeli puno više griješiti, no ipak već u 51. minuti imaju odličnu priliku. Barišić je u 51. minute otpucao poluvolej s 20-ak metara, a Hajduk je sigurnog pogotka spasio Antonio Perošević, kojeg lopta pogađa na petercu, a tri minuta kasnije lijep pokušaj Jamaka prolazi kraj vratnice. Nova prilika je uslijedila u 58. minuti, kad nakon kornera prvo pokušava Bralić, a onda lopta dolazi do Škorića, koji sa sedam metara udaljenosti prebacuje vrata iz izuzetno dobre prilike.



Nakon toga se probudio Hajduk. Vlašić je u 67. minuti “okrenuo” Vukobratovića i iskosa izašao pred Mikulića, a vratar Osijeka je sjajnom intervencijom spasio gol. Tri minute kasnije ponovno prilika za Osijek, no Kalinić je još jednom siguran, ovog puta nakon pokušaja Mešanovića. U 74. minuti idealna prilika za Hajduk. Milevskyi se ogradio i ostavio za Vlašića, a ovaj promašuje čisti zicer.

Nakon toga, do kraja je igrao samo Osijek. Vrijedi prvo spomenuti udarac Vojnovića iz daljine, iz 84. minute, a minutu kasnije i krasan udarac Glavaša, koji je gađao dalji kut, a lopta je prošla tik uz vratnicu. Posljednju priliku imao je Laštro, čiji udarac iz 89. minute još jednom prolazi tek pored vratnice.

Iako je ovo možda i susret s najviše Osijekovih udaraca prema golu protivnika u ovoj cijeloj sezoni, gosti su bili oni koji su napravili ono što je potrebno za tri boda, odnosno postigli su pogodak. Osijekova borba se nastavlja idući vikend, na gostovanju kod izravnog konkurente, Istre u Puli.

Nadamo se kako Osijek neće pasti u formi koja je u posljednjim susretima vrlo dobra i kako će u nastavku sezone nastaviti s dobrim igrama koje će u konačnici donijeti željeni ostanak.

Foto: M.Banić/SiB.hr
Tekst: www.nk-osijek.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari