Dražen Besek vodi Osijek u novoj sezoni

Dražen Besek je iskusni i provjereni hrvatski stručnjak s velikim međunarodnim iskustvom, a poznat je i kao "pravi radnik", trener koji gaji napadački nogomet.

Iako je najavljivano kako će u klub doći trener iz Bundeslige, na današnjem okupljanju igrača uoči priprema za predstojeću sezonu, novi član uprave kluba Mirsad Kerić pojasnio je kako je u posljednji trenutak došlo do obrata. U NK Osijek je trebao doći trener iz HSV-a Josef Zinnbauer, no njegov mu klub nije htio raskinuti ugovor.

Dražen Besek je napomenuo kako je u Osijeku spreman napraviti pozitivnu priču, a s pripremama je krenuo već prvoga dana, jer je samo 28 dana ostalo do početka novoga prvenstva: “Nakon što me u klub pozvao Mirsad Kerić nisam puno razmišljao zato što Osijek ima navijače, a navijači su obaveza kluba. Ne bih se htio vraćati na prošlu sezonu i ono što je bilo. To je prošlost. Došao sam ovdje, zajedno sa svima, a ponajprije navijačima, napraviti jednu pozitivnu stvar. Dolazim otvorena srca i 100% spreman da se stavim na raspolaganje klubu.” – rekao je Besk.

Odmah nakon predstavljanja novinarima, trener Besek je otišao u svlačionicu predstaviti se igračima koji su se odazvali na prvi trening uoči priprema za sljedeću sezonu. Napomenuo je kako je do početka sezone ostalo malo vremena, no kako je i pauza bila kratka: “Nećemo zato puno vremena trošiti na fizičku pripremu igrača. Pripremat ćemo se kroz taktičke vježbe i kroz utakmice, a napravljena su i testiranja koja će mi pokazati tko je u kakvoj formi. Igrači koji su na raspolaganju brzo će se uklopiti u naša razmišljanja, a onda ćemo se u toku razvijati.” – zaključio je Besek.

Inače, treneru Beseku na prvom se treningu pojavilo 26 igrača koji imaju važeće ugovore. Dio njih se vratio sa posudbi, a nekoliko njih je priključeno i iz juniora.

To su: Mikulić, Malenica, Nevistić, Mišić, Grafina, Pavić, Špoljarić, Anić, Aganspahić, Ugarković, Šorša, Matas, Perošević, Škorić, Pongračić, Mioč, Špehar, Šimunec, Arsenić, Mandić, Lukić, Grgić, Štrkalj, Bekavac, čakalić, Kurtović.

Prozivci se nisu odazvali igrači koji su imali ugovore do kraja prošle sezone (Lončarić, Platero, Špikić, Bralić, Vukobratović, Peev, Čuljak, Aneff, Mešanović i Jamak), a još uvijek se pregovara o ostanku s Vojnovićem (otišao na pregovore u Tursku), Laštrom i Glavašem.

Tekst: Radio Osijek

Foto: Josip Bilić/SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari