Meštrović i Mészàros preuzeli NK Osijek

Nogometni klub Osijek krenuo je u novu pustolovinu na čelu s novim vlasnicima i novom Upravom. Ivan Meštrović kao predsjednik i Lorinc Mészàros kao većinski vlasnik kluba javnosti su se predstavili na svečanosti u Hotelu Osijek.

>> Meštrović i Mészàros preuzeli NK Osijek

“Kupili smo klub za sve Vas i Vama, kupili smo građanima grada Osijeka. Niti Lörinc niti ja ne možemo klub i stadion odnijeti u gradove u kojima živimo, ovo je za Vas. Želimo da se svatko osjeća dijelom kluba. U protivnom ovo nema smisla.”

Tim se riječima prisutnima obratio Ivan Meštrović, novi vlasnik NK Osijek prilikom ceremonije preuzimanja nakon čega se iskreno zahvalio Lörincu Mészàrosu s kojim je postao zajednički vlasnik.

Dodao je: “Vode nas dvije krilatice: OSIJEK NAVIJA ZA OSIJEK i POKRENIMO GRAD. Na nama je da promijenimo percepciju nogometa kao elitističkog sporta, da približimo klub gradu i da grad približimo klubu. Bez vjere svih građana i svih vas prisutnih to je nemoguće. Ovo nije priča ili projekt – ovo je POKRET. Nismo u potpunosti uspjeli dok NK Osijek ne bude glavna tema u kafićima na dan utakmice! Nismo u potpunosti uspjeli dok grad ne diše sa svojim klubom, “ zaključio je svoj govor otvorenim pozivom da se svi priključe pokretu.

Javnosti se obratio i novi vlasnik kluba koji je kao kratkoročni cilj istaknuo stabilizaciju kluba i ostanak u Prvoj HNL, a kao srednjoročni cilj naglasio je rekonstrukciju stadiona i popratnih sadržaja. 

Osim njih, saznali i kako će potprdsjednici kluba biti Ferenc Sakalj i Igor Vekić (otac Donne Vekić, op.a.), dok će direktor kluba biti Igor Galić. Budući sportski direktor Alen Petrović naglasio je visoke ciljeve za koje će s etrebati i igrački pojačati, a prvi korak prema tome bili su potpisi na ugovor Aljoše Vojnovića i Josipa Kneževića. 

Ono što je djelomično zasmetalo dio navijačkog puka jest pojavljivanje na svečanosti predsjednika HNS-a Davora Šukera i bivšeg izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića. Nadamo se kako će Osijek u budućnosti biti dovoljno samostalan i jak i da će s dvojicom potonjih održavati isključivo i strogo poslovan odnos.

Na samoj svečanosti čule se i brojne pozitivne vijesti o budućnosti kluba, a djelom je predstavljen i novi vizualni identitet na službenim klupskim vozilima i vizualima. Svi koji su prisustvovali ovom svečanom činu pohvalili su organizacijski tim samog događaja kakvih bi u budućnosti trebalo biti čim više.

https://vijesti.rtl.hr//video/vijesti/92200/hrvatsko-madjarski-poduzenticki-dvojacnovi-je-vlasnik-nk-osijek/?autoplay=true&src=sib_hr

Tekst i foto: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari