osijek - varaždin 2:1

Dva gola Jakupovića za treću uzastopnu pobjedu Osijeka

Davor Javorović/PIXSELL

Osijeku sad slijedi nekoliko teških gostovanja, a prvo od njih je već u petak kad gostuju u Istri

Nogometaši Osijeka stigli su do treće pobjede zaredom u Supersport HNL. Na Opus Areni pao je Varaždin i definitivno je uhvaćen momentum u najjačem rangu hrvatskog nogometa.

Rano je Osijek poveo. Arnel Jakupović je sjajno opalio iz slobodnog udarca s 25 metara za slavlje 3700 navijača koji su po hladnom vremenu došli na Pampas. Ubrzo nakon toga Matković je lijepo poslužio Pušića, a ovaj još bolje Jakupovića.

Do kraja prvog dijela imao je nekoliko lijepih akcija Osijek, ali nije uspio povećati vodstvo. Izuzev prvog napada Varaždina kad je Malenica skinuo udarac Latkoviću, nismo vidjeli previše od drugog kluba iz grada na Dravi.

U drugom dijelu Osijek je odlučio prijetiti iz kontra napada, dok je Varaždin uzeo loptu u svoje noge, no bez previše prigoda pred golom Malenice.

Kako sve ne bi proteklo bez stresa, pobrinuo se Mamić koji u 90. minuti smanjuje vodstvo Osijeka. Srećom po Osijek, nisu gosti do kraja opasnije priprijetili Malenici, pa su Bijelo-plavi stigli do nove pobjede.

Osijeku sad slijedi nekoliko teških gostovanja, a prvo od njih je već u petak kad gostuju u Istri. Taj susret dočekat će sa šestog mjesta i s deset bodova, što je daleko ljepša slika nego je bila prije tri kola. Polako se vidi i rukopis trenera i Osijek napokon diše lakše. Još kad ne bi kao i svi talijanski treneri (prerano) zatvarao utakmicu, Osijek bi zasigurno bio konkurent za visoke domete.

Standings provided by Sofascore

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest