napokon

Osijek pobjegao s dna! Pala i Lokomotiva u gostima

Sanjin Strukić/Pixsell

Dvije pobjede zaredom povezao je Osijek i sad se nešto lakše diše

Nogometaši Osijeka ostvarili su drugu pobjedu zaredom u Supersport HNL i tako se odmaknuli od dna i stigli do šestog mjesta. U gostima su svladali Lokomotivu golom Jurišića i sad se nešto lakše diše.

U prvom dijelu vidjeli smo jako dobru predstavu u kojoj je Osijek od samog početka krenuo opasno prema golu Šubarića. Već u prvih 10-ak minuta nekoliko puta opasno su prijetili Bijelo-plavi preko Pušića i Jakupovića, ali nije bilo dovoljno preciznosti.

Prvu opasnu prijetnju pred Malenicom vidjeli smo u 22. minuti kad je Karačić dobro pucao, ali Marko Malenica sjajnom reakcijom spriječava vodstvo domaćina. Osijek je u vodstvo stigao u 32. minuti nakon što je Soldo uposlio Roka Jurišića koji lijepo ulazi u kazneni prostor i matira golmana domaćina. Sve to Roko je proslavio s Kohortom što moramo priznati nije bio običaj u posljednje vrijeme pa je svakako važno za istaknuti.

U 37. hladan tuš za goste, ali je srećom po njih VAR poništio gol Vranjkovića koji je bio u zaleđu u začetku akcije prije nego mu je Čop dodao loptu. U 47. mogao je Osijek i povećati vodstvo kad je Matković poslužio Jakupovića koji pogađa gredu.

Drugi dio pokušala je Lokomotiva sve ne bi li došla do izjednačenja, ali je Osijek dobro odljevao. Bila je to utakmica s puno prekida igre i nije dozvolio Osijek da se domaći razmašu. U 65. ponovo je Lokomotiva zabila i ponovo je VAR spasio Osijek. Mudradžija je podmetnuo nogu na samoj gol crti i ukrao gol svom suigraču, ali i napravio pogrešku budući je bio u zaleđu.

Posljednjih deset minuta donijelo je dva uzbuđenja. Prvo je Osijek u 81. minuti mogao matirati Lokose, ali je ponovo Jakupović neprecizan sam pred golom Šubarića. Odmah nakon toga i Lokomotiva opasno prijeti preko Mudražije, ali lopta ide preko vrata.

Ostalo je tako do kraja 0:1 za prvu gostujuću pobjedu. Dodajmo kako je Duje Strukan prvo produžio utakmicu sedam minuta, a onda dodao još dvije minute nadoknade iako je klupama pokazao kako će se igrati još jedna dodatna minuta. Neobjašnjiva odluka suca.

Osijeku sad na noge stiže zahuktali Varaždin i Bijelo-plavi tu moraju potvrditi svoju dobru formu i nastaviti svoj pobjednički niz.

Standings provided by Sofascore

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest