idemo u veliku

Osijek rutinski prošao Varteks, iduće kolo igra na legendarnom stadionu

Josip Mikačić/Pixsell

Osijek nije dopsutio nikakvo iznenađenje u prvo kolu kup natjecanja

Nogometaši Osijeka prošli su u slijedeću rundu hrvatskog nogometnog kupa. Frederico Coppitelli na teren je poslao gotovo sve ponajbolje što ima izuzev Dantasa, Matkovića i Jurišića i nije dopustio niti najmanje iznenađenje nakon što je konačno stigao do prve pobjede ove sezone.

Varteks, koji su osnovali njegovi navijači White Stones, ostavio je sve što ima na lošem terenu, ali danas to nije bilo dovoljno za iznenađenje. Osijek je od prve minute pokazao tko je prvoligaš i poveo je već u 10. minuti nakon solo akcije Solde koji je mirno zabio za rano vodstvo. Do kraja poluvremena vidjeli smo još nekoliko prigoda, no golman Banfić bio je siguran. Bilježimo pokušaj Pušića kojem brani domaći golman, a onda Hernani odbijenu loptu s metra ne uspjeva spremiti u gol.

Henrani je mogao biti strijelac još nekoliko puta, ali je previše nonšalantno pucao pa su propale vrlo dobre prigode. Pogodio je i gredu u trenutku kad je mogao pitati golmana gdje želi da uputi udarac. Blizu gola bio je i Bukvić nakon njegovog karakterističnog pokušaja s desne strane.

Utakmicu je inače pratilo između 1500 do 2000 navijača u pravoj nogometnoj atmosferi u kojoj su se dvije navijačke skupine neprestano podbadale međusobnim dovikivanjem.

Josip Mikačić/Pixsell

U drugi dio Osijek je ušao odlučan da poveća vodstvo i u tome je i uspio u 61. minuti kad Jakupović izbija sam pred vratara i uz lagani dodar domaćeg stopera loptu šalje u gol za svoj prvijenac u dresu Osijeka. Ubrzo nakon togao mogao je i morao do drugog gola, ali je nakon kombinacije s Pušićem napucao stopera Varteksa na gol crti. Svemu tome prethodila je velika pogreška domaćih koji su predali loptu u noge Jakupoviću.

Na 3:0 povećao je Lima kojem je Jugović lijepo pružio loptu, a ovaj iz trka neobranjivo pogađa u 73. minuti. Do smanjenja vodstva Varteks je stigao u 77. kad Glavica ostaje sam ispred Malenice za konačnih 3:1.

Josip Mikačić/Pixsell

Proslaviti se mogao i Marko Soldo koji je u razmaku od 30-ak sekundi prvo pogodio gredu, a nakon toga i vratnicu lijepim udarcima izdaleka. U 90. minuti Varteks je mogao i smanjiti, ali je Malenica vrlo dobim istrčavanjem spriječio paniku u posljednjim trenucima.

Osijek tako nastavlja svoj put u Kupu i u sljedećem kolu gostuje na stadionu u Velikoj gdje će im domaćin biti Slavonija iz Požege. Bit će to povratak na kultni stadion podno Papuka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest