Zbog izjava padale su glave Jarniju i Rebiću, a Osijek se proziva zbog kazne Čavlini

Borna Jakšić/PIXSELL

Osijek bi trebao šutjeti i dopustiti da se njim injegovim imenom "pošutava" i nabacuje s izjavama po medijima jer je to eto samo Osijek

Nikola Čavlina zapalio je društvene mreže svojom nespretnom i nezrelom izjavom dok se nalazio na pripremama s reprezentacijom. Odmah su reagirali iz NK Osijeka i prema svemu sudeći Čavlina će teško dobiti nove minute u dresu Osijeka.

“Uvjeren sam da su svi moji kiksevi koji su se događali stvar novog načina treniranja u Osijeku! Kad sam došao, talijanski trener vratara želio me skroz promijeniti. Sve je htio mijenjati. Sve ono što sam radio zadnjih 12-13 godina, koliko sam već vratar, najednom ništa nije valjalo. Nisam se osjećao najbolje, točnije, nisam se uopće osjećao dobro. I onda stvari krenu nizbrdo. Da stvar bude gora, kad napravim pogrešku, nema naših igrača u blizini da je isprave i, eto, primim gol. Sve je išlo jedno za drugim, po Murphyjevom zakonu, ako nešto može poći naopako, poći će naopako. Ali kod mene se ne bi događale te pogreške da sam bio onaj stari, da sam radio ono što najbolje znam. Trenutačno u Osijeku radim neke stvari koje – ne znam! Još se učim, ali… Nije da mi odgovaraju,” rekao je tad Čavlina za Sportske novosti.

Nije od tu stao pa je dodao i kako nije on baš takav klinac da mu se zviždi svaku utakmicu iako je u početku sezone bio direktni (su)krivac za nekoliko golova. Sve to bilo je dovoljno za buru nezadovoljstva pa je iz NK Osijeka izašla neslužbena informacija kako će već na polusezoni posudba s Dinamom biti raskinuta i kako će se Čavlina vratiti u svoj matični klub.

Jose Boto i Vladimir Čohar također su reagirali i naglasili kako je upravo igrač sam kriv za svoje izjave i kako mu to nikako nije trebalo.

“Nema opravdanja za ono što je izjavio, zaista mu to nije trebalo, posebno u takvom kontekstu. Sada se mora suočiti s određenim posljedicama svoga nepromišljenoga čina kojim je naštetio imidžu kluba, a naravno da to nije bilo korektno ni prema trenerima pa ni suigračima. Treba promisliti kada se o nečemu javno govori”, rekao je Boto.

Zbog sličnog stradali Jarni i Rebić

Čavlina je neosporno dobar vratar i zbog njegovih godina može mu se moža i oprostiti pokoja nespretnost no to ne znači kako posljedice ne treba snositi. Ima on još dovoljno godina da uspije u svojoj karijeri, a ovo mu je zasigurno lekcija koju neće zaboraviti.

Podsjetimo, ranije su zbog sličnog puno teže stradala dva daleko zaslužnija igrača u hrvatskom nogometu – Robert Jarni i Ante Rebić.

Prvo je Rebić, osvajač medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kritizirao izbornika Zlatka Dalića, a ovaj ga je nepovratno udaljio od reprezentacije. Karijera Rebića krenula je tad bespovratno nizbrdo i u narednim godinama skupljao je mrvice po brojnim klubovima.

Nakon njega Rober Jarni, koji je u tom trenutku bio izbornik U-17 reprezentacije, izjavio je kako će navijati za Betis protiv Dinamo, a HNS mu je odmah uručio otkaz.

Danas pak, ako je suditi prema dijelu javnosti, Osijek bi trebao šutjeti i dopustiti da se njim injegovim imenom “pošutava” i nabacuje s izjavama po medijima jer je to eto samo Osijek. Osijek pak to nikako ne smije dopustiti zbog svoje budućnosti jer kako je Jose Boto ranije rekao: “Osijek je bio amaterski klub dok nisam došao“, mora pokazati kako je tomu amaterizmu kraj i kako svaki igrač mora biti maksimalni profesionalac na terenu, ali i izvan njega.

Čavlina vjerovatno nije ni prvi na posljednji igrač koji će si dozvoliti ovakve izlete u medije, ali svatko tko se odluči na takav potez mora biti svjestan svojih izjava i spreman na posljedice koje iste nose.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest