pun pampas

Sjajna Hrvatska slavila protiv Poljske

Davor Javorović/Pixsell

Hrvatska je na stadionu na Pampasu ugostila reprezentaciju Poljske u sklopu Lige nacija

Reprezentacija Hrvatske u Osijeku je ugostila reprezentaciju Poljske u sklopu drugog kola Lige nacija. Utakmica je imala vatrenu uvertiru budući su se na promenadi potukli hrvatski i poljski navijači.

Uoči utakmice od reprezentativnog dresa oprostio se Domagoj Vida, naši reprezentativci od prve minute pokazali su kako žele pobjedu u iznimno važnom susretu.

Već u 7. minuti odličnu je prigodu imao Ćaleta-Car, ali je nejgov udarac glavom obranio golman Poljske. U 21. minuti Modrić je pucao s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla malo pokraj vratnice.

Nekoliko dobrih pokušaja imao i novi napadač Hrvatske, Matanović, ali je nedostajalo preciznosti. Najbolju šansu propustio je u 34. minuti kao je pucao iz kosa s desne strane, ali je i to otišlo pokraj vrata. Najbolju prigodu Poljaci su imali pak preko Szymanskog, ali je Ćaleta-Car sjajnim klizećim startom u posljednji trenutak otklonio veću opasnost.

Hrvatska je povela u 51. minuti nakon što je majstorski slobodni udarac izveo kapetan reprezentacije Luka Modrić. Pucao je ruba šesnaesterca preko živog zida i nije tu mogao ništa gostujući vratar. Modrić je zaradio ovacije, a razbuktalo je to i atmosferu na stadionu.

Već u 54. mogao je Matanović povećati vodstvo. Odlično ga je poslužio Sosa, ali je malo zakomplicirao situaciju i dugo čekao na udarac da bi na kraju uspio i pogodio gredu. Niti minutu kasnije bio je u novoj velikoj prigodi. Sam je bio pred golom, ali lopta odlazi malo pokraj desne vratnice. Odmah u 58. minuti Petković je također pucao, ali njegov udarac sjajno brani vratar Poljske. Svoj udarac pokušao je odmah i Pjaca, ali je bilo to preslabo za raspoloženog Skorupskog.

Treba spomenuti i atmosferu na stadionu koja je ovoga puta bila puno bolja nego je to bilo protiv Turske. HNS je ovoga puta nešto i naučio pa je ulaznice rasporedio znatno drugačije, a svoj dio kolača dobile su i navijačke skupine koje su se smjestile na južnoj tribini i diktirale navijanje na stadionu. Na tribinama je ukupno bilo 12616 navijača.

Svoju prvu pravu prigodu Poljska je imala u 69. minuti kad se do tad neprimjetni Lewandowski oslobodio Šutala i pucao u gredu. Hrvatska je u tim trenucima malo stalo, a Poljska je kratkotrajno pokušala pritisnuti gol Livakovića.

Ipak, u 77. minuti zaprijetio je Budimir, ušao umjesto Petkovića, ali je njegov udarac blokirao jedan obrambeni igrač. Zamijenio je Dalić oba napadača pa je tako i umjesto Matanovića ušao Kramarić. Upravo je on pokušao u 81. minuti, ali njegova lopta odlazi preko gola. Još je jednom bilo opasno i u 84. minuti, ali je Budimirov udarac blokiran pa lopta odlazi u korner.

Previše je nepreciznosti danas pokazala Hrvatska u današnjoj utakmici. Srećom po našu reprezentaciju nije im se to danas osvetilo budući je s druge strane stajala gotovo bezidejna Poljska koja je mogla i do izjednačenja u 92. minuti, ali je polsjki igrač bio malo prekratak pa mu je lopta pobjegla u ruke Livakovića. Hrvatska tako iz dva uvodna susreta nosi tri boda i nsatavlja svoj put u Ligi nacija i lov na jedno od prva dva mjesta.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest