špice, kikiriki, kokice

Prodaje li se NK Osijek? Svi sve znaju, nitko ne zna ništa!

Davor Javorović/PIXSELL

U Osijeku svi sve znaju, a nitko ne zna ništa dok klub tavori u odajama prosječnosti

“E lega jel si čuo, kupio nas Red Bull!”, samo je jedna od rečenica koja se može čuti proteklih dana na ulicama Osijeka. Ima li ta priča pokrića ili se radi o klasičnoj “patki” gotovo je nemoguće reći.

Osijek prodaje sve što može prodati, a istovremeno se iz kluba, osim po talijanskim medijima, nitko ne oglašava. Igrači prosipaju pamet po nacionalnim medijima i blate trenere, a iz NK Osijeka vlada jedan veliki zavjet šutnje. Ili jednostavno nikoga nije briga?!

Gotovo pa nema dana kako se ne može čuti informacija kako je “sigurno” kako je klub prodan i kako će već u ponedjeljak bit poznat novi vlasnik, ali potvrde te informacije nema.

U svim važećim sudskim registrima i dalje stoje ista imena, isti fondovi kao vlasnici, a grad gori. Svi sve znaju i njihov izvor je onaj najbolji. Tako se može čuti kako je svjetski gigant Red Bull siguran vlasnik, pa se može čuti kako nije Red Bull, ali navijači neće biti zadovoljni s novim vlasnikom, spominju se čak i Srbi, a vrhunac je priča kako Mesarosz nakon Osijeka baca oko na Rijeku.

Sve to dodatno se intenziviralo nakon što mađarski investitori nisu uspjeli kupiti Belje i tvrtke u vlasništvu Fortenova grupe. Kap je to kažu koja je prelila čašu iako bi čovjek rekao kako su Mađari bili pravi vizionari budući su NK Osijek kupili 2015. godine, a Ivica Todorić pao je 2017. godine.

Druge pak informacije kažu kako je to sve skupa šuplja priča i kako će se uskoro oglasiti i službeni NK Osijek i reći kako priča nema pokrića.

Bilo kako bilo, može Jose Boto reći kako je klub bio amaterski do njegovog dolaska, ali se čini kako je s posljednjim potezima pao i niže. Hoće li se nešto krucijalno dogoditi narednih dana teško je reći, ali je činjenica kako je navijačima dosta svega i kako su umorni od prosječnosti koja ih okružuje. Poruka svima je kako sutra počinje sezona američkog nogometa i kako u njemu emocija nema i kako se klubovi sele iz grada u grad onome tko ponudi više pa je možda to i put za NK Osijek jer ovakvo stanje apsolutno smisla nema.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest