sve stranci

NK Osijek danas potpisao tri nova igrača

NK Osijek

Riječ je o dva Portugalca i jednom Talijanu

Na samom kraju transfernog roka NK Osijek doveo je još tri nova igrača. Riječ je o 34-godišnjem talijanskom stoperu Allesandru Tuia, 33-godišnjem portugalskom krilnom napadaču Jorge Santos Fortes Hernâniu i 23-godišnjem portugalskom centralnom veznom Tiago Dantasu.

Allesnadro Tuia stigao je s “čistim papirima” nakon što je prošlu sezonu odradio u talijanskom B ligašu Cremoneseu. Posljednji nastup imao je u Kupu Italije protiv Rome (1. ožujka ove godine) kada se ozlijedio početkom drugog poluvremena pa je do kraja ligaškog natjecanja ostao bez utakmica. Igrački se razvijao u rimskom Laziju, bio je zatim u Monzi i Folignu, da bi značajno iskustvo stekao u Salernitani te potom u Beneventu i Lecceu dok je kratko nastupao za već ranije spomenuti Cremonese.

Jorge Santos Fortes Hernâni (33 godine) je krilni napadač, inače ljevak s više od 100 nastupa u jakoj portugalskoj ligi koji se iskazao igrajući i u ponajboljem grčkom klubu, a skupio je i dvadesetak utakmica u španjolskoj La Ligi. Dakle, iskustva ima napretek kada je riječ o igranju na toj razini europskog nogometa. Iskazao se prvo u Vitoriji Guimaraes (tamo je ukupno imao 63 nastupa – 16 golova I 14 asistencija), a 2015. je došao u vrlo jaki Porto u kojem je odigrao 52 utakmice (7 golova, 4 asista) i potom otišao na posudbu u također uvijek ambiciozni Olympiacos gdje je zabilježio 26 nastupa (8 pogodaka, 7 ključnih dodavanja).

Iz Benfice je stigao 23-godišnji Tiago Dantas, igrač koji je na popularnom Transfermarktu procijenjen na 3 milijuna eura. U portugalskom je velikanu prošao sve mlađe kategorije, a njegov je potencijal prepoznao moćni Bayern i doveo ga na posudbu u svoje redove u ranu jesen 2020. Tiago je ostvario dva nastupa u Bundesligi, igrao je češće za Bayern II i potom je drugu posudbu odradio u Tondeli, članu elitnog razreda u Dantasovoj domovini. Benfica ga u ljeto 2022. šalje na kaljenje u grčki PAOK gdje je u to vrijeme bio naš sadašnji sportski direktor Jose Boto. Tamo je ostao jednu sezonu i onda uz suglasnost lisabonskog kluba prihvatio ponudu nizozemskog AZ Alkmaara.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest