boto u ofenzivi

Osijek u završnici prijelaznog roka dovodi četiri nova igrača

NK Osijek

Osijek želi dovesti četiri igrača koji imaju više godina i utakmica u nogama

Tanka klupa koštala je Osijek u nekoliko utakmica boljeg rezultata i donijela je puno glavobolja Upravi i navijačima, a baš kao i prošle godine, Osijek će trgovati u završnici prijelaznog roka.

Njegovim početkom dovedeno je pet igrača. Nikola Čavlina, Marko Soldo, Rucerio Kewal, Pedro Lima i Kemal Ademi, ali zasad niti jedan nije opravdao očekivanja. Kasnije je stigao i Emin Hasić koji se zasad dobro snašao, ali je i odigrao tek dvije utakmice. Sad slijedi nova runda pojačanja, a za nadati se je kako e oni to uistinu i biti.

Prvo i najznačajnije ime, prema pisanju Sportskih novosti, trebao bi biti Arnel Jakupović (“6) koji je prošle sezone bio drugi strijelac slovenske lige, a i ove je krenuo sjajno u prvenstvo. Postigao je već pet golova u prvenstvu i dva u Europi, a kako je ušao u posljednju ugovornu sezonu, njegov klub Maribor nije imao puno izbora nego pustiti ga za oko milijun eura u Osijek. Očekuje se kako će ovaj igrač biti zamjena za Ramona Miereza i toliko potreban lijek za anamičnost u napadu Osijeka. Oni bi se trebao pridružiti nakon što Slovenci odigraju svoj europski susret u četvrtak.

Drugo ime je Alessandro Tuia (34), desni bočni igrač koji će odmijeniti ozlijeđenog Renana Guedesa. On je u karijeri promijenio nekoliko klubova u talijanskoj ligi, a prošle se sezone nije baš naigrao pa će potražiti sreću u Osijeku.

Tu je i krilni napadač Hernana koji je najznačaniji uspjeh postigao s Olympiacosom i Portom s kojima je osvajao naslove prvaka. I on je prošle sezone potražio sreću u Saudijskoj Arabiji, ali već nakon šest mjeseci odlučio je raskinuti ugovor i krenuti dalje s 33 godine.

Posljednji je Tiago Dantas koji bi na posudbu trebao doći iz Benfice. Ovaj veznjak i protekle je sezone proveo po posudbama, a iako je još realtivno mlad, s 23 godine je skupio poprilično iskustva.

Hoće li to biti dovoljno za više ciljeve tek ćemo vidjeti, a dok čekamo, Jose Boto dao je i intervju za SportItaliu u kojem je rekao kako je Osijek bio znatno drugačiji klub kad je u njega došao.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest