osijek - zira 1:1

Novi šok na Pampasu: Osijek vodio do 96. minute, a onda primio gol iz penala

D.Javorović i B.Jakšić/PIXSELL

Duarte je neoprezno startao na rubu šesnaesterca na Utziga i sudac je pokazao na bijelu točku odakle je upravo Utzig bio precizan za veliki šok na Pampasu

Osijek je u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige na Opus Arenu protiv azerbajdžanske Zire odigrao 1-1. Bijelo-plavi su vodili golom Matkovića sve do 96. minute kad gosti iznejdačuju iz jedanaesterca i tako donose još jedno razočaranje na Pampas.

Poveo je Osijek u 39. minuti kada je Bukvić iskosa s lijeve strane krenuo prema sredini, a onda lijepo ‘rasparao’ gostujuću obranu i na drugoj strani gurnuo u šansu Antona Matkovića. Izbio je 18-godišnji napadač domaćina sam pred golmana i s nekih 14 metara lijepo zabio za vodstvo Osijeka.

Domaća je publika na kraju poluvremena pljeskom ispratila igrače u svlačionicu, a razočarana su bila dva navijača s azerbajdžanskom zastavom. Kasnije ih je došlo još četiri.

Osijek je nastavio dominirati i u drugom poluvremenu. Gosti su pokušali s nekoliko zamjena, no nisu uspjeli konkretno zaprijetiti Čavlini. U 66. je umjesto Jugovića ušao Soldo, a dvije minute kasnije našao se u dobroj šansi. S ruba šesnaesterca pucao je pored gola. Uspjeli su gosti zaprijetiti u 73. kada je Utzig pokušao škaricama, ali otišla je lopta pored gola.

Nismo puno vidjeli do samog kraja kada je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade dosuđen penal za goste. Duarte je neoprezno startao na rubu šesnaesterca na Utziga i sudac je pokazao na bijelu točku odakle je upravo Utzig bio precizan za veliki šok na Opus Areni. Ubrzo nakon toga sviran je kraj.

Uzvrat je za sedam dana u Bakuu, a bude li Osijek na kraju uspješan protiv Zire, igrat će protiv pobjednika susreta Omonia (Cipar) – Fehervar (Mađarska). Prva utakmica završila je 1-0 pobjedom domaće Omonije koju s klupe vodi nekadašnji trener Hajduka, Valdas Dambrauskas.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest