Najbolje nogometne momčadi

Osijek i OBŽ imaju predstavnike na regionalnoj završnici najvećeg malonogometnog kupa u Europi

PR

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u raznim kategorijama

Najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup stigao je do završnih faza natjecanja, a u Osječko-baranjskoj županiji odigrana je županijska završnica. Nakon kvalifikacijskih turnira Coca Cola Cupa, Osijek je ugostio završni turnir na kojemu su sudjelovali gradski pobjednici u kategorijama 2006. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Svjedočili smo zanimljivim i uzbudljivim utakmicama te vidjeli mnogo lijepih poteza mladih igrača, a nogometaši su se istaknuli fair play i korektnim utakmicama. U uzrastu 2008. godište i mlađi boje svoje županije predstavljat će ekipe Jugovci i NK VBK, dok će u godištu 2006. i mlađi u Zagrebu na regionalnoj završnici zaigrati ekipe NK Nizina i Jug 2.

Već petu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i tako pomažu u promociji ženskog nogometa. U ženskoj kategoriji 2008. godište i mlađe pobjednička ekipa je ŽNK Osijek i ŽNK Višnjevac.

Najbolje će ekipe Osječko-baranjske županije sudjelovati na regionalnoj završnici koja je na rasporedu 23. lipnja u Daruvaru gdje će se natjecati s najboljim ekipama iz Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Pobjednici regionalnih turnira osigurat će plasman na državnu završnicu u Rijeku krajem srpnja, gdje će tri dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjima sa svojih vršnjacima iz cijele Hrvatske te na najljepši način predstavljati boje svojega grada i županije.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2006. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2008. godište i mlađe kod djevojaka. Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste-Budi dio igre-Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već jedanaestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca-Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od siječnja do lipnja, a ukupno će sudjelovati oko četiri tisuće ekipa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder joy  turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci FIDE turni u šahu, PAKET24 cup u tenisu, odbojka na pijesku, stolni tenis, graničar i atletika) i 29 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Rijeci, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u četiri zemlje: Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 300 tisuća djece i mladih.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari