lijepe brojke

NK Osijek na novom stadionu srušio rekord u broju gledatelja

NK Osijek

Ukupno je tako Osijek na 18 domaćih ligaških imao 133.518 gledatelja, odnosno 7.414 u prosjeku

Iza nogometaša Osijeka prva je sezona na novom stadionu na Pampasu. U prvoj utakmici na “Opus areni”, kako je službeno sponzorsko ime stadiona, vidjeli smo čak sedam golova, od čega šest u mreži gostiju iz Koprivnice. Otvorenje iz snova, no nažalost, nastavak sezone rezultatski bio je dosta razočaravajući.

No ono što nije razočaralo je posjeta na novom stadionu. U 18 domaćih utakmica Bijelo-plave je kod kuće u prosjeku gledalo 7417 gledatelja što ih smjesta na treće mjesto, iza prvog Hajduka (21321) i drugog Dinama (9013). Na četvrtom mjestu je Rijeka koja je iza jedne odlične sezone u kojoj su do zadnjeg trenutka bili u borbi za prvaka i kup imala prosječno 6406 gledatelja na domaćim utakmicama.

Ukupno je tako Osijek na 18 domaćih ligaških imao 133518 gledatelja što je zasigurno rekord u ovom stoljeću, a možda i otkad je HNL-a. A dodajmo tome i dvije europske utakmice u kojima je stadion bio rasprodan pa je ukupna brojka preko 157 tisuća.

Usporedbe radi, u posljednjoj sezoni na Gradskom vrtu prosjek je bio 4044 gledatelja, a u ranijim sezonama to je bilo i ispod tri tisuće.

Pokazatelj je to koliko je komocija novog stadiona bitan faktor i ostaje žal što atmosferu s tribina Pampasa nisu pratile i dobre igre jer taj prosjek bi zasigurno bio i veći.

A veći bi bio i da postoji ono što npr u Rijeci ima – “Ustupi svoje mjesto”. Naime, navijači koji imaju godišnje ulaznice, a sigurni su da ne mogu doći na sljedeću utakmicu mogu to javit u klub i njihovo mjesto će se osloboditi u prodaji za nekog drugog.

Na više utakmica u protekloj sezoni Pampas je bio rasprodan, ali puni kapacitet od 13005 mjesta nikad nije bio popunjen baš zbog tog problema. Puno ljudi su kupili godišnje iako žive u Njemačkoj i Irskoj i dolaze na tek nekoliko utakmica u sezoni i tako oduzimaju mjesto drugim navijačima. Nadamo se da će i u klubu nešto pokušati učiniti po tom pitanju isto kao što se nadamo da će se ove  rekordne brojke još poboljšati i u sljedećoj sezoni.

Izvor: HNL.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari