Sport / Košarka

pobjednik put amsterdama

Košarkaški 3x3 probudio košarkašku strast u Osijeku

Košarkaški 3x3 probudio košarkašku strast u Osijeku
PR

Talent, sportsko nadmetanje, fair play, timski duh, brzina, dinamika, glasna publika, izvrsna atmosfera, prilika za druženje. Ili jednim imenom – 3x3 turnir u Osijeku.

Glavni osječki trg ponovo je postao centar basketa. Pred brojnom publikom, na atraktivnom terenu, 28. i 29. lipnja održan je turnir 3x3 OSIJEK 2024 koji je dio Prvenstva Hrvatske u 3x3 košarci i kvalifikacijski turnir za završnicu prvenstva. Primamljiva novčana nagrada privukla je brojne timove, a pobjednička ekipa seniorskog dijela natjecanja, Aluplastik Živinice iz BiH, osvojila je 2000 eura i pozivnicu za Quest turnir u Amsterdamu 13. srpnja. U uzbudljivom finalu savladali su Vlasenicu 3x3 rezultatom 19:17.

Osim seniorske (Elite) kategorije turnir je obuhvaćao 3 mlađe dobne kategorije - U13, U15 i U17 za djevojčice i dječake. Bogat program uključivao je nagrade, plesne točke plesnog studija Shine, natjecanja u tricama te revijalnu utakmicu između All Star ekipe – ekipe sazdane od poznatih imena Osijeka koju su činili gradonačelnik Ivan Radić, Dado Voloder, Ivan Matančić i Goran Ljubojević te ekipe Sedme sile koju su činili predstavnici medija - Željko Kovačević, Davor Lončarić, Ivan Fedor i Tomislav Prusina. Glavni dio programa u subotu navečer dodatno je upotpunio događaj Osječke ljetne noći, pretvarajući centar grada u središte zabave i druženja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Suorganizatori turnira, Grad Osijek, Košarkaški savez grada Osijeka te Hrvatski košarkaški savez zadovoljni su uspješnim odvijanjem događaja koji je još jednom pokazao koliko je 3x3 košarka popularna u Osijeku i šire. Ali i kako je Osijek grad koji diše i živi sport, što su pokazali i brojni gledatelji i njihovo žustro navijanje tijekom cijelog turnira.

U sklopu turnira održan je i Kids day, na kojem su sudjelovali osječki osnovnoškolci i vrtićarci, kao i djeca uključena u projekt „3x3 SiB Tour” podržanom od strane Ministarstva turizma i sporta. Njihova predanost najveći je motiv za daljnju podršku ponovo probuđenoj strasti za košarku u Osijeku.


Izdvojeno

Reci što misliš!