Teška utakmica

KK Vrijednosnice Osijek izgubile protiv Šibenke rezultatom 78:89

PR

Sljedeću utakmicu Vrijednosnice igraju 12. listopada u Zagrebu protiv Dinama u 20,30 sati

Sinoć su Brokeri odigrali prvu domaću utakmicu u Favbet Premier ligi u kojoj su izgubili od Šibenke rezultatom 78:89 (18:31, 12:22, 26:19, 22:17).

Vrijednosnice nisu dobro otvorile utakmicu. Bile su loše u obrani te su već u prvoj četvrtini primile 31 poen. Druga četvrtina se nastavila u istom ritmu. Šibenka je kontrolirala igru te preko Vujičića i Junakovića odlazi na +23 do kraja prvog poluvremena za 30:53. U nastavku je domaćin odigrao malo bolje, no nedovoljno da bi smanjio veliki zasotatak iz prvog poluvremena. Gosti su bili bolji u svim segmentima, imali su više energije te zasluženo pobijedili sa 78:89. Kod Vrijednosnica Osijek najviše poena ubacili su Tchoukuiegno – 18, Grantsaan – 17 te Rebić – 16, dok su kod Šibenke Vujičić – 26 te Junaković – 21 poen.

”U prvom poluvremenu nismo bili koncetrirani i ekipa Šibenika nas je nadigrala u svim segmentima. Šibenik je pametno odigrao, svaku našu grešku u obrani su kaznili. Drugo poluvrijeme smo se malo trgnuli, ali to nije bilo dovoljno, otišli su na preveliku razliku te iz toga nismo više ništa mogli napraviti”, rekao je tener Vrijednosnica Domagoj Kujundžić.

”Mislim da nas je koštalo to što smo loše krenuli u utakmicu. Obrambeno jako loše, prvo poluvrijeme 53 poena od gostujuće ekipe, nije da ih podcijenjujem, čestitam dečkima na pobjedi. Na kraju smo navukli na -11, no nažalost nismo uspjeli preokrenuti”, kazao je igrač Vrijednosnica Kristijan Vladović.

”Čestitam momcima na prvoj pobjedi. Mislim da smo nakon zadnje dvije utakmice se konačno opustili, pogotovo u prvom poluvremenu, u drugom smo malo pali. Bitna pobjeda na gostovanju, s obzirom na ozljede, roster i naše probleme, mislim da smo napravili jako dobar rezultat. Treba se odmoriti i pripremiti za iduće kolo. Osijeku čestitam na fer i korektnoj borbi te im želim puno sreće u daljnjem tijeku natjecanja”, izjavio je trener Šibenke Roko Jurlina.

”Čestitam svojim momcima. Odigrali smo baš dobru, energetsku utakmicu. Od samoga smo početka kontrolirali, odvojili smo se na 15-20 razlike. Na kraju je ekipa Osijeka prebacila u brzinu više pa se mrvicu osjetila nervoza kod nas, no to je sve očekivano, nova smo ekipa, dizat ćemo se još”, zaključio je igrač Šibenke Filip Vujičić.

Sljedeću utakmicu Vrijednosnice igraju 12. listopada u Zagrebu protiv Dinama u 20,30 sati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest