pobjednik put amsterdama

Košarkaški 3×3 probudio košarkašku strast u Osijeku

PR

Talent, sportsko nadmetanje, fair play, timski duh, brzina, dinamika, glasna publika, izvrsna atmosfera, prilika za druženje. Ili jednim imenom – 3x3 turnir u Osijeku.

Glavni osječki trg ponovo je postao centar basketa. Pred brojnom publikom, na atraktivnom terenu, 28. i 29. lipnja održan je turnir 3×3 OSIJEK 2024 koji je dio Prvenstva Hrvatske u 3×3 košarci i kvalifikacijski turnir za završnicu prvenstva. Primamljiva novčana nagrada privukla je brojne timove, a pobjednička ekipa seniorskog dijela natjecanja, Aluplastik Živinice iz BiH, osvojila je 2000 eura i pozivnicu za Quest turnir u Amsterdamu 13. srpnja. U uzbudljivom finalu savladali su Vlasenicu 3×3 rezultatom 19:17.

Osim seniorske (Elite) kategorije turnir je obuhvaćao 3 mlađe dobne kategorije – U13, U15 i U17 za djevojčice i dječake. Bogat program uključivao je nagrade, plesne točke plesnog studija Shine, natjecanja u tricama te revijalnu utakmicu između All Star ekipe – ekipe sazdane od poznatih imena Osijeka koju su činili gradonačelnik Ivan Radić, Dado Voloder, Ivan Matančić i Goran Ljubojević te ekipe Sedme sile koju su činili predstavnici medija – Željko Kovačević, Davor Lončarić, Ivan Fedor i Tomislav Prusina. Glavni dio programa u subotu navečer dodatno je upotpunio događaj Osječke ljetne noći, pretvarajući centar grada u središte zabave i druženja.

Suorganizatori turnira, Grad Osijek, Košarkaški savez grada Osijeka te Hrvatski košarkaški savez zadovoljni su uspješnim odvijanjem događaja koji je još jednom pokazao koliko je 3×3 košarka popularna u Osijeku i šire. Ali i kako je Osijek grad koji diše i živi sport, što su pokazali i brojni gledatelji i njihovo žustro navijanje tijekom cijelog turnira.

U sklopu turnira održan je i Kids day, na kojem su sudjelovali osječki osnovnoškolci i vrtićarci, kao i djeca uključena u projekt “3×3 SiB Tour” podržanom od strane Ministarstva turizma i sporta. Njihova predanost najveći je motiv za daljnju podršku ponovo probuđenoj strasti za košarku u Osijeku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari