Može doći do trovanja

Dijetetičarka upozorava: “Slaninu nikad ne biste trebali pripremati na ovaj način”

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dijetetičarka Brenda Peralta otkrila je zašto
možda nije dobra ideja staviti neosušenu slaninu u fritezu. Čak
je rekla da biste mogli biti u opasnosti jer se neće dovoljno
termički obraditi, piše
Daily Star
.

Friteze na vruć zrak su trenutno nedvojbeno jedan od
najpopularnijih uređaja za spremanje hrane. No, unatoč tome što
su vrlo popularne, nije ih najbolje koristiti za svaku hranu.

Dijetetičarka Brenda otkrila je zašto slaninu ne biste trebali
staviti u fritezu. To, će naime, izazvati kaos u kuhinji jer se
ta namirnica neće pravilno ispeći.

“To je masna hrana, a kada se spravlja u fritezi, mast može
kapati dolje i uzrokovati dim ili prskanje. To može otežati
ravnomjerno pečenje slanine, a također može proizvesti puno dima
i smrada”, rekla je Brenda za Yahoo.

Ona je pojasnila da to zapravo znači da riskirate da neki
dijelovi slanine budu sirovi, što bi moglo dovesti do trovanja
hranom. Friteza, također, postaje opasna za korištenje jer u njoj
mogu nastati naslage masti.

“Traka slanine mala je i osjetljiva hrana i može je biti teško
okrenuti ili izvaditi iz košarice friteze bez lomljenja”, dodala
je Brenda te je opomenula da pripazite koliko hrane stavljate u
malu košaru friteze.

“Košara friteze možda neće biti dovoljno velika da u nju stane
velika količina slanine. Ovo može otežati kuhanje puno slanine
odjednom, što može biti nezgodno ako kuhate za grupu”, istaknula
je.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari