SiB Plus / Zdrav život

savjetujemo

Najbolji načini kako održati kožu lica zdravom i privlačnom

Najbolji načini kako održati kožu lica zdravom i privlačnom
Pixabay

Postoje mnogi načini kako njegovati kožu, a pokušat ćemo istaknuti neke koji su jako učinkoviti te istovremeno i vrlo jednostavni

Kreiranje zdrave rutine je odličan način za održati kožu lica zdravom i privlačnom. No, ta rutina se ponekad zna činiti kompliciranom i teškom, iako ona to zaista nije. Postoje mnogi načini kako njegovati kožu, a pokušat ćemo istaknuti neke koji su jako učinkoviti te istovremeno i vrlo jednostavni.

Pranje lica

Kada je o načinima održavanja kože lica riječ, zaista ne može jednostavnije od običnog pranja lica. Redovnim pranjem lica uklanjaju se razni oblici prljavštine i ulja, a samim time i bakterije. Zbog njih se ponekad čini da su pore veće, a to je nešto što definitivno ne želimo. Naša lica tijekom noći izlučuju ulja i zato je pranje lica odmah nakon ustajanja vrlo važno, ali isto vrijedi i pred samo spavanje. Ne treba napominjati da je pranje lica važno i nakon fizičkih aktivnosti, ponajviše zbog znoja koji može poprilično onečistiti i nagristi kožu lica.

Više sna

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za zdrav bioritam potrebno nam je od sedam do devet sati mirnog sna svake noći. San je neophodan za oporavak našeg tijela od napora i kako bi mogli bolje funkcionirati idući dan. Upoznati smo s izrazom “beauty sleep”, a on zaista postoji jer dok spavamo, naša koža stvara kolagen. Kolagen je bjelančevina koja je vrlo važna pri izgradnji kože, ali i zglobova, ligamenata i kostiju. On je važan i za snagu kože, a kako osoba stariji, sve je poželjnije poticati njegovu prirodnu obnovu drugim dodacima, od kojih se neki mogu se pronaći na malinca.hr.

Vježba

Vježba je i općenito vrlo važna u životu svakog pojedinca te se poželjno što više kretati svakoga dana. To se odnosi i na kožu jer se tjelesnom aktivnošću može znatno povećati protok krvi koji dovodi kisik u nju. Naravno, budući da vježba ima i druga pozitivna svojstva na čovjeka, neka od njih indirektno utječu na zdravlje kože. Jedan od takvih primjera je kvalitetniji san, a kao što smo ranije rekli, on je vrlo bitna stavka u njezi kože, kao i za obnovu kolagena dok spavamo.

Voda

Naša koža treba vodu jer njezinim unosom hranimo kožu iznutra. Dehidrirana koža može biti neprivlačna, često možemo osjećati svrbež, a na njoj se mogu uočiti i najsitnije nepravilnosti. Također, ona može pojačati izgled tamnih područja oko očiju i nosa. Mnogi uživaju u svakodnevnoj konzumaciji kave, ali i alkohola, a upravo su alkohol i kava poznati po svom jakom utjecaju na dehidraciju kože. Pijenje puno vode održava kožu hidratiziranom i može joj dati zdrav sjaj. Uz vodu, preporučuje se i konzumiranje puno voća i povrća.

Čitanje sastojaka namirnica

Čitanje sastojaka namirnica je nešto što često zanemarujemo kada smo u kupovini, pogotovo ako smo u žurbi. No, ono bi trebalo postati vrlo važan dio svakog šopinga jer pojedini sastojci u kuhinjskim namirnicama znaju imati loš utjecaj na kožu pa je tako vrlo bitno zamijeniti ih nekim prirodnijim i korisnijim. Naravno, to se može odnositi i na druge stvari kao što sredstva za higijenu ili kozmetika koju nanosimo na lice. Rezultati ovog tipa njege kože možda neće biti vidljivi istog trena, ali možete biti sigurni da će se dugoročno isplatiti.


Izdvojeno

Reci što misliš!