Krafne slove za jednog od glavnih neprijatelja vitke linije, stoga vrijedi isprobati one koje se peku u pećnici
Skoro svaka domaćica ima svoj recept za krafne, a obično se prže
u dubokom ulju. Ipak, vrijedi kušati i one koje se peku u
pećnici, jer tako možete uživati u omiljenoj hrani bez grižnje
savjesti.
Ova omiljena poslastica slovi za jednog od glavnih
neprijatelja vitke linije, stoga vrijedi isprobati one koje se
peku u pećnici umjesto u dubokom ulju. Fenomenalnog su ukusa,
nevjerojatno su prozračne, a mnogo manje kalorične.
Sastojci:
- 2 jaja
- 30 g kristal šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 1 vrećica praška za pecivo
- 200 ml jogurta
- 16 žlica brašna
- 90 ml ulja
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom. Dodajte ostale sastojke, ulje, jogurt,
prašak za pecivo, vanilin šećer, brašno i sve lijepo umutite da
se dobro sjedini.
Krafnice peći u limu za pečenje s kalupima u zagrijanoj pećnici
na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Potom ih pospite šećerom u prahu
i uživajte u neodoljivom ukusu.