Riblja kobasica – specijalitet iz Petrijevaca

Šaran, smuđ, som i amur, crvena paprika, papar, bijeli luk, sol i još nekoliko tajnih dodataka  glavni su sastojci "Ribasice" - kobasice od ribe, gastrodelicije koju odnedavno priprema mladi ugostitelj Kristijan Gudlin, a koje su odličan kulinarski prijedlog za sve one koji se ni u vrijeme korizme ne žele odreći kobasica.

Potomak poznate slavonske ugostiteljske obitelji Gudlin i
Kristijan, nećak pokojnog legendarnog Geze Gudlina, nije htio da
se tradicija te obitelji prekine, nego je s ocem Franjom odlučio
ponosno nastaviti tu tradiciju. U Petrijevcima je otvorio
ugostiteljski lokal i svoju roštilj ponudu odlučio nadopuniti
ribljim specijalitetima, uključujući i zaštitni znak stare
“Slavonske kuće” – riblju kobasicu.

Proces proizvodnje  Kristijan je ubrzo svladao i odlučio
stvoriti svoju verziju riblje kobasice.

Napravio sam takav okus da je mogu svi jesti. Nema jaki
miris i onako je lagana
, objašnjava Kristijan.

Za proizvodnju 1kg kobasice potrebno je čak 15kg ribe i to četiri
vrste u različitim količinama što joj daje specifičan okus. Nakon
mljevenja ribe dodaju se razni začini, puni se u crijeva i
ostavlja na 24 satno mirovanje nakon čega ide na sušenje.
Postupak traje oko mjesec dana. Servira se kao neka vrsta
predjela.

Cijena kilograma riblje kobasice doseže i 50 eura.

Opširnije pogledajte u prilogu Televizije Slavonije i Baranje:

Izvor: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari