Priča o osječkoj umirovljenici koja je otvorila vlastitu slastičarnicu nakon što se umirovila i uz to i zaposlila nekoliko nezaposlenih osoba, razveselila je mnoge i dala im nadu u bolju budućnost, a sad vam donosimo recept za "Osječku krempitu".
PROČITAJTE: Osječanka otišla u mirovinu pa otvorila slastičarnu i zaposlila četiri nezaposlene žene
[important
title=]Sastojci:
2,5 litre mlijeka
12 jaja
45 dag oštrog brašna
50 dag šećera
2 dl hladne vode
vanilin šećer
1 lisnato tijesto
Priprema:
Staviti kuhati 2,5 l mlijeka na laganoj vatri. 12 žumanjaka
izraditi s 25 dag šećera i dodati žlicu vanilinog šećera (može i
dvije). Dodati 2 dl hladne vode i u to umiješati 45 dag oštrog
brašna. Prije ukuhavanja u vruće mlijeko, smjesu od žumanjaka još
malo razraditi s vrućim mlijekom i ukuhati u mlijeko koje se
kuha. 5 minuta kuhati pazeći da ne zagori i povući sastrane.
Istući bjelanjke s 25 dag šećera. Bjelanjke zatim umutiti u
kuhano mlijeko s žumanjcima i izliti na koru. Ostaviti da se
ohladi. Kad je ohlađeno staviti drugu koru ili šlag.[/important]
Dobar tek želi vam SiB.hr
Izvor: Dobro jutro Hrvatska, HRT
Pogledajte i prilog RTL-a: