Džem od slanine
Portal Volim meso donosi nam jedan poprilično zanimljiv recept - džem od slanine i rajčica.
Kako kažu, nemojte se bojati potrošti 20dg slanine jer ono što ćete dobiti je čisto savršenstvo.
Za pripremu ovog džema odaberite jako zrele i sočne rajčice, npr. volovsko srce. Rajčice ne morate guliti, ali svakako odstranite zelene, odnosno nezrele dijelove. Dimljenu mljevenu papriku i mljevenu gorušicu možete pronaći u dućanima sa začinima i nisu skupa investicija jer se odlično slažu s jako puno namirnica, osobito mesa.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Vjetar trenutno puše iz smjera sjever - sjeverozapad, brzinom 8 m/s i ima tendenciju zadržavanja smjera
-
"Gori plastika, može biti dosta kancerogenih tvari u zraku, ali vjetar zasad nosi sve južno od Osijeka", rekao je Vulin
-
"Za sada smo svi živi i zdravi, ali ovo je pakao. Nema druge riječi. Ovako što još nisam vidio"
Džem možete mazati na kruh, krekere, tost, dodajte ga u hamburger ili sendvič, uz pečena jaja pa čak i u salatu. Jednom kad ga probate, znat ćete da mu je mjesto – u svemu!
[blockquote]Priprema:
Slaninu narežite na tanje trake pa je prepržite u tavi dok nije potpuno hrskava. S obzirom na veću količinu slanine koju treba prepržiti, napravite to u dva ili tri navrata, nemojte natrpati tavu.
Slaninu odložite sa strane na tanjur. Odvadite dvije do tri žlice masnoće na kojoj se slanina pekla, pa očistite tavu od ostatka masnoće i eventualnih mrvica i komadića slanine koji bi mogli zagorjeti.
Na zagrijanoj masnoći od slanine prepržite sitno sjeckani luk dok ne postane staklast. Trake slanine razmrvite u komade pa vratite u tavu. Dodajte sjeckanu rajčicu i sve ostale začine, poklopite lonac.
Kuhajte na jačoj vatri dok umak ne zavrije, a zatim smanjite vatru i kuhajte do 45 minuta. Povremeno promiješajte i pazite da “džem” ne zagori. Tekućina se mora reducirati i džem mora postati gust i ljepljiv.
Ostavite ga da se malo ohladi i možete ga konzumirati toplog i hladnog.
U dobro zatvorenoj teglici, džem možete čuvati u hladnjaku do 2 tjedna iako smo sigurni da će nestati u roku kraćem od dva dana.[/blockquote]
Izvor: Volim meso
Izdvojeno
-
Gotovo dvije godine od kad su se iz Županje preselili u okolicu njemačkog Freudenstadta, grada koji se nalazi 65 km jugozapadno od Stuttgarta, obitelj 41-godišnjeg Edisa Isakovića prolazi pravi pakao
-
David je pomoću live streaminga prikupio gotovo 500 eura za pomoć Udruzi ”Krijesnica”, a kosu darovao u Zadar
-
Mihaela je bila sportašica i studentica prava. Umrla je u srijedu navečer hicem iz službenog pištolja 27-godišnjeg policajca s kojim je bila u stanu
-
Ponekad vam se čini da mamurluk traje dva dana, a nekad se probudite s osjećajem da niste pili. Međutim, ni jedno ni drugo nije pravi pokazatelj koliko je zapravo alkohola u vašem organizmu
Reci što misliš!