Džem od slanine
Portal Volim meso donosi nam jedan poprilično zanimljiv recept - džem od slanine i rajčica.
Kako kažu, nemojte se bojati potrošti 20dg slanine jer ono što ćete dobiti je čisto savršenstvo.
Za pripremu ovog džema odaberite jako zrele i sočne rajčice, npr. volovsko srce. Rajčice ne morate guliti, ali svakako odstranite zelene, odnosno nezrele dijelove. Dimljenu mljevenu papriku i mljevenu gorušicu možete pronaći u dućanima sa začinima i nisu skupa investicija jer se odlično slažu s jako puno namirnica, osobito mesa.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Ljetno računanje vremena bit će na snazi do 29. listopada 2023.
-
Prvi dani proljeća obilježeni su s puno sunca, a period pred nama donosi puno promjenjivog vremena
-
Policija je brzo reagirala i odradila izvide utvrđivanja kaznenog ili prekršajnog djela
Džem možete mazati na kruh, krekere, tost, dodajte ga u hamburger ili sendvič, uz pečena jaja pa čak i u salatu. Jednom kad ga probate, znat ćete da mu je mjesto – u svemu!
[blockquote]Priprema:
Slaninu narežite na tanje trake pa je prepržite u tavi dok nije potpuno hrskava. S obzirom na veću količinu slanine koju treba prepržiti, napravite to u dva ili tri navrata, nemojte natrpati tavu.
Slaninu odložite sa strane na tanjur. Odvadite dvije do tri žlice masnoće na kojoj se slanina pekla, pa očistite tavu od ostatka masnoće i eventualnih mrvica i komadića slanine koji bi mogli zagorjeti.
Na zagrijanoj masnoći od slanine prepržite sitno sjeckani luk dok ne postane staklast. Trake slanine razmrvite u komade pa vratite u tavu. Dodajte sjeckanu rajčicu i sve ostale začine, poklopite lonac.
Kuhajte na jačoj vatri dok umak ne zavrije, a zatim smanjite vatru i kuhajte do 45 minuta. Povremeno promiješajte i pazite da “džem” ne zagori. Tekućina se mora reducirati i džem mora postati gust i ljepljiv.
Ostavite ga da se malo ohladi i možete ga konzumirati toplog i hladnog.
U dobro zatvorenoj teglici, džem možete čuvati u hladnjaku do 2 tjedna iako smo sigurni da će nestati u roku kraćem od dva dana.[/blockquote]
Izvor: Volim meso
Izdvojeno
-
Trenutno su otvorene menadžerske i inženjerske pozicije, kao i niz radnih mjesta u operacijama, opskrbnom lancu, financijama i ljudskim resursima
-
Uskoro se očekuje i postavljanje samog naziva na moćnu LED fasadu stadiona
-
Stadion na Pampasu u samoj je završnici izgradnje, a ovih dana uređuju se završni detalji
-
Svoje usluge nude na internetu ili na ulici. Većina njih se bavi najstarijim zanatom kako bi preživjele. Pokazalo je to istraživanje Instituta Ivo Pilar. Uz to, seksualne radnice nuđenje svojih usluga doživljavaju kao posao i zato traže svoja radnička prava
Reci što misliš!