novi recept

Francuska salata gotova za 15 minuta: Brzi klasik za blagdanski stol

Pexels

Bez obzira na verziju, francuska salata uvijek ostaje omiljeni klasik, idealan za uživanje u blagdanskom raspoloženju.

Francuska salata, jedan od najpoznatijih blagdanskih priloga, nezaobilazna je na gotovo svakom stolu. Poznata i kao Ruska ili Olivier salata, svoj je nastanak imala još u 19. stoljeću, a tijekom godina razvile su se brojne varijacije – od verzija s kukuruzom, jabukama i limunom, do onih s neobičnim sastojcima koji joj daju poseban šarm, piše Net.hr.

Bez obzira na verziju, francuska salata uvijek ostaje omiljeni klasik, idealan za uživanje u blagdanskom raspoloženju.

Brza i jednostavna priprema

Otkrivamo kako pripremiti klasičnu francusku salatu za samo 15 minuta. Ova kremasta salata spaja jednostavne, ali ukusne sastojke: kuhano povrće, kuhana jaja i kiseli krastavci, sve povezano bogatom majonezom.

Svojim blagim, slatkastim i osvježavajućim okusom, savršeno se uklapa kao prilog uz mesna jela ili kao samostalna hladna zakuska. Tijekom blagdana, kada često nemamo mnogo vremena za pripremu dodatnih jela, ova jednostavna francuska salata prava je spasiteljica svakog blagdanskog stola.

Francuska salata sastojci:

  • 2 mrkve
  • 3 krumpira
  • smrznuti grašak
  • 6 malih kiselih krastavaca
  • majoneza
  • sol
  • papar

Francuska salata priprema:

Najprije mrkvu i krumpir kuhajte 4 minute, a zatim ubacite grašak i kuhajte još 4 minute dok sve povrće ne omekša.

Ocijedite, ohladite nekoliko minuta, a zatim sve nasjeckajte na sitne komadiće.

Stavite u zdjelu s krastavcima i majonezom i sve zajedno promiješajte i začinite po ukusu..

Poslužite ju dobro rashlađenu.

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest