SiB Plus / Prozor u dom

Sajam antikviteta u baroknoj Tvrđi

Sajam antikviteta u baroknoj Tvrđi

Poneke izlagače sada već i prepoznajem, a poneki se čine novi. Uglavnom, čini mi se da veće ponude i većeg zanimanja kupaca nije bilo tako skoro. Barem tako antikvari tvrde, da im je ovo jedan od boljih sajmova.

IMG_0851

Iako se najviše, kao i obično, kupuju sitnice do 100 kn, bilo je i većih prodaja. Nešto su pridonijeli i turisti s dvaju crusera (Englezi i Japanci) koji se se ovog žarkog subotnjeg prijepodneva zatekli u Osijeku. Tako mi se jedan raspričani prodavač pohvalio da je prodao staru radio stanicu iz doba JNA jednom Englezu koji je za nju izdvojio 300 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mjesta za sve izlagače na klupama nije bilo dovoljno pa ih je dosta rasprostrlo ćilime ili su naprosto svoje izloške poslagali na kaldrmu. Oko štandova je bila gužva, a početnu cijenu dalo se uvijek srušiti za koju kunicu.

IMG_0889

Ako ste kao i ja uvijek zadivljeni ponekom sasvim (ne)potrebnom sitnicom, bolje vam je na sajam doći praznog novčanika, jer ćete uvijek nepredviđeno potrošiti više nego što ste planirali. Ponuda namještaja je bila kao i obično najlošija, ali zato razno-raznih uporabnih i onih drugih predmeta je bila više nego dobra: od keramike, kristala, lampi, mesinganih stvarčica, satova, starih telefona, HI-FI uređaja, znački, starog novca, razglednica, vojnih relikvija...ali i ponekog predmeta za koje se čudim kad su brže-bolje već postali antikvitet.

Ako se iduće prve subote u mjesecu zateknete u blizini Osijeka navratite, nećete požaliti, jer se nudi i odličan izbor vina, sireva, džemova i ostalih gastro delicija lokalnih malih proizvođača.

IMG_0875

SiB.hr vam donosi pregled izložaka koji su mi "zapeli" za oko, koliko su stari i da li su zaista ono za što ih antikvari predstavljaju neću suditi, samo vam prenosim njihove riječi.

Tekst: Maja Zovko

Pogledajte fotografije sa Sajma antikviteta

 


Izdvojeno

Reci što misliš!