SiB Plus / Modni trendovi

Modni trendovi : Muška odijela - 2010/2011

Modni trendovi : Muška odijela - 2010/2011

  Mogli bi reći da i nema baš mnogo muških modnih trendova, i da se većinom ženski modni trendovi adaptiraju u muškom svijetu mode. Ali, ako trendovi muških frizura za ovu sezonu nešto dokazuju onda je to ništa drugo nego čista klasika koja će uvijek vladati što se tiče tržišta muške odjeće. Pogotovo kada se radi o muškim odijelima.

Mogli bi reći da i nema baš mnogo muških modnih trendova, i da se većinom ženski modni trendovi adaptiraju u muškom svijetu mode. Ali, ako trendovi muških frizura za ovu sezonu nešto dokazuju onda je to ništa drugo nego čista klasika koja će uvijek vladati što se tiče tržišta muške odjeće. Pogotovo kada se radi o muškim odijelima.

18cf3af76fc088ca5c3b659773aae8d8.jpg

Givenchy i Paul Smith, muška odijela 2010/2011


Dok odijela i formalna odjeća nisu jedni od onih koje muškarci mijenjaju iz sezone u sezonu, ipak  trendovi 2010./2011. pokazuju kontinuitet promjene muške odjeće koja se događala proteklih godina. Muška odijela ostaju bazirana na klasici, ali dorađenoj,modernoj klasici.
Dobro muško odijelo ove sezone uzima najbolje elemente iz najboljih razdoblja muških odijela ( zamislite viktorijansko razdoblje, 1930-te i 1960-te i sve to dorađeno na moderan način).

Dakle, koje elemente trebamo uzeti u obzir?

1.    Kroj odijela
Kod muških odijela treba izbjeći '' skinny boy'' kroj, ali to ne znači da je pripijeni izgled out, niti da su 'vrećasta' odijela in. Umjesto toga, zamislite military odijelo, koje će istaknuti muškarca u njemu, i to kroz 3 ključna elementa:
-    Široka ramena
-    Vitak struk
-    uske hlače, koje prate liniju noge.

f0b22012ca1c7eaf81106f7e226a7344.jpg
7678039cd925f8e3a29add2b4b06cbcb.jpg



2.    Duplo kopčanje i sportska odijela
Ako je ijedan trend u muškim odijelima bar meni najdraži, onda je to duplo kopčanje gornjeg dijela odijela.  Za one koji su dovoljno stari da se sjećaju, znaju da je zadnji put trend duplo kopčanih, sportskih odijela bio popularan 80-tih i 90-tih godina prošlog stoljeća. Ali, umjesto vrećastog,' kutijastog' kroja, tu je već spomenuti spoj širokih ramena i vitkog struka – koji ponovno dokazuje ono za što je i ranije bio namijenjen- sakriti nepravilnosti, trbuh.. Ovakav kroj ističe savršenu mušku građu- V- oblik muškog torza, istrenirano tijelo.
Dodatan stilski savjet:  ako se ove sezone odlučite za dvostruko kopčano odijelo, posegnite za takozvanim 'Kent modelom' , koje je proslavio princ George, vojvoda od Kenta:  kroj je takav da prednji rever ide niže ispod struka. Ovaj maleni detalj će istaknuti,produžiti  visinu osobe koja nosi ovo odijelo i, ako je ispravno krojeno, učiniti struk vizualno užim. 'Kent model' se ove sezone pojavljuje u mnogim kolekcijama, uključujući D&G Jesen 2010.

55abae0468fcaa4da7b26fb85b31bcc7.jpg

3.    Trodijelno odijelo
Prsluk. Dio muškog odijela koji je odavno izumro. A u svoje vrijeme bio je jedan od 'najnepotrebnijih' dijelova muške garderobe, iako vrlo poželjan.  Ali, nekako je uspio 'uskrsnuti' i vratiti u modu trend trodijelnih odijela. I to sa suptilnom,klasičnom notom. 
Povratak prsluka znači da mora biti konzervativan, te na taj način da je od istog materijala kao i ostala dva dijela. Ili barem pokušajte da materijali budu u istoj paleti boje, te izbjegavajte bilo kakve uzorke osim, naravno, pruga.
Kada birate dubinu izreza prsluka, neka to bude negdje između ključne kosti i početka rebara. Takav izrez najbolje odgovara izrezu i kopčanju samog odijela koje pridonosi ovosezonskom trendu V-oblika muškog torza. 

4.    Materijal, tkanina,uzorak
Budući da se sve vrti oko klasike, tako su i klasični materijali i uzorci ponovno u modi. Također, uključeni su materijali i uzorci koje inače ne biste nosili kao opciju za vaša odijela, no, to vam pomaže da pobjegnete od uobičajenih crnih,plavih i sivih odijela.
Evo 5 najpopularnijih uzoraka :

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

672e2d72aa6580178a9a7bf1b2f4e7c9.jpg

Koju tkaninu izabrati?
Zasigurno cijena odijela koje kupujete ovisi o tkanini koja čini to odijelo. No, određena tkanina igra veliku ulogu u vašem odabiru, ovisno o tome dali se odlučujete investirati u dobar komad koji će izdržati nekoliko godina u vašem ormaru, ili ga kupujete samo za određenu sezonu.

-    Vuna
Jasan izbor za odijelo, ali pažljivo birajte. Sve ovisi o tipu i debljini vune od koje je tkanina satkana. Deblja i šira vlakna za zimu, tanja za ljeto,proljeće..
-    Pamuk
Pamučna odijela su odličan izbor- ali pripazite- to su većinom neformalna i trendy odijela i , za razliku od vunenih , više se gužvaju. Pamučnim odijelima najbolje pristaju mornarsko plave i camel nijanse. Takva su najpoznatija Ralph Lauren Black Label odijela.
-    Lan

Mnogo muškaraca jednostavno ne razumiju lan. Ali laneno odijelo savršeno odgovara za vruče, ljetne dane. Ne moraju nužno biti u smeđim nijansama… Pokušajte također i u bijelim i kremastim. 
0583eded3fee4bf5f73af097861b0906.jpg



Izdvojeno

Reci što misliš!