SiB Plus

brzo i jeftino

Trauma svakog vozača - kako ukloniti ogrebotine na autu?!

Trauma svakog vozača - kako ukloniti ogrebotine na autu?!
Ilustracija (Dino Stanin/PIXSELL)

Ogrebotina se možete riješiti i to vrlo brzo i bez odlaska majstoru i najvažnije za sve - bez velikih troškova. Slijedi nekoliko savjeta za brzu, učinkovitu i jeftinu borbu protiv ogrebotina

Kako smo većinom sada kod kuće, zasigurno su na red za čišćenje i spremanje došli i naši limeni ljubimci. Tko god ga posjeduje, vrlo je osjetljiv/a po pitanju vlastitoga automobila. Neki idu čak toliko daleko s ljubavlju da svomu automobilu daju ime, uređuju ga, ulažu hrpu novaca…

No bilo da je da ta ljubav manja ili veća ili da je u pitanju vlasnik ili vlasnica, nitko se neće oduševiti kada priđe autu i ugleda ogrebotinu. Najčešće je riječ o nekim manjima ogrebotinama nastalim od ključa, tijesnoga parkiranja, udara kamenčića ili zimi zbog vremenskih prilika. Međutim, ne morate odmah očajavati! Ogrebotina se možete riješiti i to vrlo brzo i bez odlaska majstoru i najvažnije za sve - bez velikih troškova. Slijedi nekoliko savjeta za brzu, učinkovitu i jeftinu borbu protiv ogrebotina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sredstvo koja ćete svi tražiti od žena

U pravilu muškarci smatraju da su oni odgovorni za automobile pa nema veze ako auto pripada i supruzi, ipak će oni to sve na brzinu riješiti, ali kada je u pitanju uklanjanje manjih i plićih ogrebotina na autu, neće moći bez žena. Naime manje ogrebotine možete ukloniti tako da na njih stavite malo acetona, odnosno odstranjivača za lak, te kružnim pokretima nekom mekanom krpom prelazite preko njih. Ogrebotine bi trebale nestati u svega tridesetak sekundi. Ako ipak ne, riječ je o malo dubljim ogrebotinama za koje slijedi još savjeta.

Malo šampona, spužva i čačkalica

U sljedećem savjetu sve što vam treba za uklanjanje ogrebotina jest malo šampona, spužva i čačkalica. Najprije na vlažnu spužvu stavite nekoliko kapi šampona i dobro istrljajte mjesto na kojemu jest ogrebotina. Zatim isperite taj dio auta i ostavite da se dobro osuši. Do tada pripremite četkicu ili čačkalicu (preporučamo čačkalicu jer je tanja i bit ćete precizniji) te ju umočite u boju svoga automobila i polako unesite boju u ogrebotine. Najprije ćete ispuniti to lagano udubljenje koje je nastalo, a između ostaloga više neće biti uopće ni vidljivo.

WD-40

Vjerojatno već znate za multifunkcionalno sredstvo u obliku spreja pod nazivom WD-40. Riječ je o sredstvu koje učinkovito uklanja vodu, hrđe, uklanja mrlje, duboko prodire na sva mjesta, a možete ga kupiti za dvadesetak kuna. Ovo rješenje je hit na društvenim mrežama i svi prenose zadovoljna iskustva ističući kako su samo pošpricali mjesto ogrebotine i utrljali ga mekanom krpom.

Korigirajte s korektorom

Još je jedno rješenje prije negoli krenete očajavati zbog ogrebotina na autu. Upravo zbog toga što su ogrebotine sastavna i česta pojava kod svakoga vozača, netko je bio pametan i za sve nas izmislio korektor koji će pomoći u skrivanju ogrebotina. Kod njega nema nekakvih tajni ili posebnih savjeta, osim da ga kupite i pridržavate se uputa proizvođača. Rješenje je jednostavno i možete ga kupiti za cijenu od oko 45 kuna.

I na kraju najvažnije... Kakve god ogrebotine bile u pitanju, riješit će se. Najvažnije je da se svi sigurno i odgovorno služe svojim vozilima. 


Izdvojeno

Reci što misliš!