Omiljeni slastičar u Baranjskom Petrovom selu

Omiljeni slastičar u Baranjskom Petrovom selu

Prošle su pune 32 godine otkako je Bajram Faslija, slastičar iz Makedonije, odlučio u Baranjskom Petrovom Selu otvoriti slastičarnu. Bio je to tek mali objekt u središtu sela uz mađarsku granicu, koji je bio poznat po dobrom sladoledu.

No, Bajram Faslija, trenutačno u mirovini, tada
nije mogao ni sanjati da će posljednjih 10-ak godina upravo
slastičarna koju danas vode njegov sin Fadil
(34) i snaha Gzime (32) postati
najpopularnije mjesto za obiteljski izlazak u
Baranji, u koji rado dolaze ne samo Baranjci nego i brojni
Slavonci i Mađari, kao i turističke grupe.

Popularnost našeg sladoleda i slastičarne Dinamo naglo je
porasla nakon što se otvorio belišćanski most te su ovamo u
velikom broju počeli dolaziti ljubitelji sladoleda iz Slavonije.
Najviše je gostiju u dane vikenda, iako i tijekom cijelog tjedna
ovdje staju putnici koji prolaze kroz Baranjsko Petrovo Selo i,
na našu radost, oni koji jednom ovamo dođu uvijek nam se ponovo
vraćaju
– naglašava ljubazni Fadil.

Ovaj podatak ni ne čudi ako se zna da je kugla sladoleda ovdje
4 kune, ali da je njena veličina bar kao dvije
standardne kugle sladoleda. Okus ovog sladoleda je jedinstven u
okolici i Fadil za njega kaže da je takav zbog
uvijek svježih i strogo kontroliranih sastojaka. Receptura je
obiteljska tajna, koju Faslijini brižno čuvaju i koju će
prenijeti na svoje sinove Elvisa, Endrita i
Elvira
, koji iduće godine planira upisati ugostiteljsku
školu i postati slastičar.

Fadil je posebno ponosan na činjenicu da su
njegov jedinstveni sladoled u okolici probali
nogometaši Dinama iz Zagreba, koji su u Baranjskom Petrovom Selu
odigrali prijateljsku utakmicu s domaćim klubom. Najavili su da
ove jeseni ponovo dolaze igrati u Petardu i da namjeravaju ponovo
doći na poznati Fadilov sladoled.

Otkada radimo, nikada nismo imali primjedbe na kvalitetu
našeg sladoleda, a sve nastojimo držati uredno i čisto, što nam
je posebno važno i što je vjerojatno vrlo važno našim gostima.
Uvijek se držimo krilatice da nam je svaki gost dobrodošao i da
ga treba poslužiti dobrim sladoledom i s osmijehom na licu. Sve
to skupa dobitna je kombinacija i razlog zašto se u dane vikenda
u redovima čeka na sladoled pred našom slastičarnom

poručuje Fadil.

TEKST: L.Aničić (Glas Slavonije)    
  

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari