Što raditi NA snijegu i SA snijegom?!

Nakon nekoliko tmurnih dana i hladnih temperatura koje su se spustile sve do nule, našim gradom zalepršale su i prve pahulje snijega...

Nakon nekoliko tmurnih dana i hladnih temperatura koje su se spustile sve do nule, našim gradom zalepršale su i prve pahulje snijega. I dok su neki te noći naslonjeni na svoja prozorska okna s osmijehom dočekivali pahulje i udisali hladni zimski zrak, drugi su se pokrili do ušiju i pomislili kako im ovo nikako nije trebalo.

Osvanulo je jutro, a zajedno s njim osvanuli su i zanimljivi Facebook komentari. Jedni se vesele, skaču i uživaju dok se drugi bore sa snijegom, prometnim kolapsom, vjetrom i hladnoćom.

Kako bi olakšali svima, pokušat ćemo vam približiti neke od snježnih radosti, u kojima veliki potencijal prepoznaju djeca. Pa pokušajte i vi… 

Za one nešto tradicionalnije:

1. Napravite snješka (najvećeg, najdebljeg ili najsmješnijeg). Iz kućne radinosti nabavite mu kapu, oči, nos, dugmiće, ruke i metlu te ga oživite snježnom čarolijom. Ova aktivnost nije samo za djecu, pa preporučujemo svima koji se ne sjećaju svog zadnjeg snješka da se toplo obuku i krenu u akciju.

2. Sanjkajte se ! Svako od vas u blizini ima barem laganu nizbrdicu. Vjerujte nam, zabavno je sanjkati se u svim oblicima. Spontano na stražnjici, na vrećici iz trgovine, na vreći punoj slame, na napuhanim unutrašnjim gumama ili pak na klasičnim sanjkama.

3. Grudajte se ! Prošlogodišnjom grudijadom pokazali smo vam kako grudanje nije obično napucavanje ledenih grudi na druge, već i izvrsna zabava. Podijelite se u ekipe, uživajte, a nakon toga s društvom odite na neki topli napitak i utoplite se.

4. Napravite “anđela” – Iako je anđeo tradicionalan oblik valjanja po snijegu, zbog praktičnosti oblikovanja, izazivamo vas da probate i nešto novo. Tko zna, možda se u snijegu od sada pronađu i “kornjače” “mačke” “baloni”….

5. Crtajte po snijegu – Dovoljna vam je samo grančica. Povlačite razne linije, spajajte ih u oblike i zabavljajte se. Nikad ne znate kakvo umjetničko djelo može nastati. Uostalom uz fotoaparat ovo bi vam mogla biti lijepa uspomena.

6. Napišite ljubavnu poruku – Ovakvih romantičara već je bilo. Ako želite nekog iznenaditi, razveseliti ili možda podsjetiti na nešto snijeg vam je prava prilika. Jeftino, originalno i zanimljivo. Tko se ne bi rastopio? 😉

7. Snježni pikado – Nacrtajte grudom metu na zidu te grudama umjesto strijelica zaigrajte snježni pikado. Idealna igra za situacije u kojima čekate nekoga.

8. Očistite snijeg – Spojite ugodno s korisnim i uzmite lopatu u ruke. Očistite sve što morate, pronađite si društvo i napravite tunel ili eskimski iglu u vašem dvorištu.

9. Prošetajte se – Obitelj, djevojka, dečko, prijatelji… Nije toliko bitno. No, svakako preporučujemo šetnju po tihom i predivnom gradu punom snijega.

10. Umuljajte nekog – Preporučujemo da to ipak bude netko koga poznajete dovoljno dobro 🙂

11. Vijanje pahuljica – Ustima, rukama, nogama, licem… Jedna će se sigurno uhvatiti. No, ne očekujte da će se dugo zadržati.

Za one nešto hrabrije:

1. Bordanje na ravnom – Ovu aktivnost ne preporučujemo onima koji nikada nisu stali na board. No, onima koji jesu i koji su željni malo adrenalina u gradu, savjetujemo ovo. Potražite neko od zabačenijih i neprometnih mjesta na rubu grada. Ponesite board te si unajmite prijatelja za vozača. Nakon što se zakačite za auto vaša avantura može početi.

2. Vuča sanjki – Velika većina je ovo već odradila. No, zabava u ovoj aktivnosti ovisi o brzini auta i putu kojim prolaziš. Padova smo se nagledali, pa zato ovo ostaje u rubrici za one nešto hrabrije

3. Skakanje u nasumične snježne nanose – Iako ovo ne zvuči kao aktivnost, već kao luda ideja koja je nekom od vaših prijatelja pala na pamet, provjereno je zabavno. No, oprez! Nikad ne znate na što možete skočiti. Velike, bijele i lahorne hrpe snijega ponekad nisu baš to. Ne brinite se baš previše, u tom i je sva zabava.

4. Pronađite najdužu ledenu sigu – Oprez! Iako su zanimljive i različitih veličina, ledene sige su i naročito opasne zbog urušavanja. Stoga se zabavite s onim nešto manjim i na sigurnijim područjima.

Nadamo se kako smo vas barem malo potaknuli da se obučete i zaputite na snijeg i iskoristite zimsku čaroliju, dok je još ovdje! 🙂

Tekst: SiB.hr
Foto: Tumblr, Pinterest

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari