Upisi novih članova u KBK DUX

Završetkom ljeta i godišnjih odmora kickboxing klub DUX ponovo kreće sa upisom novih članova i to za:  rekreativni kickbox, butt lift i za funkcionalne treninge. Broj polaznika je ograničen zbog očuvanja kvalitete treninga, no možda ste baš vi sretnik koji će pohađati treninge s nama. Zaigrajte nagradnu igru...

Funkcionalni treninzi DUX

U posljednje vrijeme u razgovorima o treninzima sve češće možete čuti izraz “funkcionalni trening”. Stoga ćemo vam prvo pokušati pobliže objasniti o kakvom je načinu treniranja riječ. Zamislite klasični trening u teretani sa spravama…; e pa funkcionalni trening je čista suprotnost!

Kod pravog funkcionalnog treninga nema sprava, bench pressova i biceps pregiba. Pravi je funkcionalni trening najpotpuniji način treniranja, jer se radi na svim bitnim komponentama koje se poboljšavaju treninzima – snazi, kondiciji, eksplozivnosti, brzini i izdržljivosti. Moglo bi se reći da funkcionalni fitness uzima ono najučinkovitije iz svih drugih sportova te ih logički slaže u jedan veoma raznolik, ali iznimno učinkovit koncept!

Bit je svih vježbi ostvariti da radi što više grupa mišića istovremeno. Ipak, velika većina vježbi najviše pogađa trbuh i donji dio leđa, što su kod većine ljudi najslabiji dijelovi tijela. Ako se tome dodaju i minimalni odmori između vježbi, dobivamo vrlo moćno oruđe za sagorijevanje masti i izgradnju mišića! Upravo je zbog te kombinacije vježbi koje aktiviraju sve mišiće u tijelu s minimalnim odmorima ovakav način treniranja vrlo iscrpljujući, fizički i psihički, ali se njime ostvaruje bolja kondicijska sprema i učinkovitije sagorijevanje suvišnih masti.
Što se tiče samih vjezbi, radi se o velikom broju raznih pliometrijskih skokova sa ili bez kutija, čučnjevima, deadliftovima, olimpijskom izbačaju, zgibovima i razboju na šipkama. Što je najbitnije, treninzi su prilagodljivi za sve razine tjelesne pripremljenosti te su prilagođeni i ženama.

Rekreativni Kickboxing DUX

Promoviranje ovog odličnog sporta, za rekreativce i one koje bi željeli održavati zdrav duh i tijelo. Pogodan za razvoj koordinacije i motorike, izgradjuje i razgibava tijelo, jača karakter.

Odličan način da uz užurbani tempo života sa premalo adekvatne rekreacije učinite sebi uslugu i izbjegnete nepotrebne tegobe. Treninzi koji obuhvacaju sve segmente od zagrijavanja, razgibavanja, kondicije, snage, tehnike… mlad i dinamičan klub sa planom razvoja u kojem će svoje mjesto pronaći i rekreativci i natjecatelji.

Buttlift

Butt lift treninzi se baziraju na treniranju sva 3 glavna mišića stražnjice da bi joj dali oblik, učvrstili i podigli ju. Treninzi su kombinacija kardio i vježbi za oblikovanje tijela. Vježbe za stražnjicu neće dati samo rezultate vašoj pozadini, rezultati će bit vidljivi i na ostalim djelovima tijela na bedrima, trbuhu i struku, zbog čega dolazi do ukupnog oblikovanja tijela čime stražnjica postaje još istaknutija i ljepša.


Butt lift podrazumijeva oblikovanje mišića gluteusa kako bismo dobili savršeno oblikovanu okruglu stražnjicu, podizanje stražnjice kako bi izgledala savršeno iz svakog kuta, i učvršćivanje stražnjice i bedara, te redukciju potkožnog masnog tkiva. Gluteus maximus je mišić kojeg ćemo najviše razvijat,to je jedan od najvećih i najjačih mišića na ljudskom tijelu ali je najmanje razvijen.Kad vježbama natjerate gluteus maximus i vezane mišiće da rade stvari koje su teže i na koje mišić nije naviknuo on se mora prilagodit.


Prilagodba tog mišića se očituje u njegovom rastu a taj rast formira oblik vaše stražnjice. Svaki trening je drugačiji i radimo na svim djelovima tijela sa naglaskom na stražnjicu.Ne morate se brinuti da ćete dobiti onaj zategnuti izgled koji imaju žene bodybuilderi jer one vježbaju drugačije i napornije,mi ćemo na treninzima samo uzrokovat rast tog specifičnog mišićnog tkiva. Što se tiče samih vježbi najviše se baziramo na čučnjeve i iskorake sa opterćenjem,vježbe za donji dio leđa da bi nam stražnjica došla još više do izražaja te vježbe na TRX-u i vježbe s kettlebellom..Ne zaboravite da tim vježbama oblikujemo i cjelo tijelo.

[important title=Nagradna igra]SiB.hr i KBK DUX poklanjaju vam po 2 besplatne mjesečne članarine za buttlift, te po 2 besplatne mjesečne članarine za rekreativni kickboxing i funkcionalni trening. Sve što trebate napraviti je u komentar ispod članka upisati “Ja želim ići na ___________ zato što želim održavati zdrav duh i tijelo”.

Dobitnici:

Funkcionalni treninzi: Karolina Teklić, Manuela Pavić

Buttlift: Ivana Dobrić, Sanja Colovic

Rekreativni kickboxing: Marija Kordić, Dajana Šipoš [/important]

KONTAKTI:

Treninzi Butt Lift : Facebook stranica
Kontakt:099/670-2842 Ines

Funkcionalni treninzi: Facebook stranica
Kontakt: 091/945-5956

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari