Promo / Klubovi i udruge

Azil u Nemetinu registriran kao 22. sklonište u RH

Azil u Nemetinu registriran kao 22. sklonište u RH

Azil za napuštene pse u Nemetinu i službeno je postao 22. registrirano sklonište u Hrvatskoj, a prilagodba i rad na zadovoljavanju visokih kriterija traju posljednjih 10 mjeseci.

Volonteri okupljeni oko udruge Pobjede ove su godine uložili 7.000 sati volonterskog rada.

Među 22 registrirana skloništa u Hrvatskoj, mi smo tek peto koje ne ubija, odnosno ne eutanazira životinje. Mi svoj rad usmjeravamo na sterilizaciju i udomljavanje pasa, a ove godine udomili smo 250 pasa. Azil je kapaciteta 180 pasa, a sada ih imamo 170 te čak 21 štene koje traži topli dom”, objašnjava predsjednica udruge Pobjede Ivana Crnoja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, iako je sklonište i službeno registrirano, svi uvjeti još uvijek nisu zadovoljeni pa će se u Azilu raditi i preko zime. Naime, svaki boks mora imati nadstrešnicu na čemu se mora poraditi, mora se napraviti i grijani boks te kanalizacija.

Pozivamo građevinske tvrtke i pojedince s iskustvom u građevini da nam pomognu radom ili materijalom. Također, zainteresirani nam mogu pomoći kupnjom kalendara za iduću godinu koji se može kupiti na štandu u Kapucinskoj ulici, kod PBZ-a, od 10 do 12 i od 15 do 18 sati”, apelira Crnoja.

I. Sekol (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!