Senzacionalni uspjeh: Svojom aplikacijom osvojio kladioničare ali i Hrvatsku Lutriju

Ivana Klarića, 25-godišnjeg ekonomistu iz Županje predstavili smo u veljači kada je za tržište napravio mobilnu aplikaciju Score Alarm koja dojavljuje rezultate utakmica. Danas je ta apliakcija za nevjerovatnih 250 tisuća kuna postala vlasništvo Hrvatske Lutrije, a najavljen je i razvitak iste.

Score Alarm je mobilna aplikacija za live praćenje sportskih rezultata. Ivan je prvotno osmislio i lansirao ovu aplikaciju koju je do sada preuzelo više od 10 tisuća korisnika, ali nije stao na tome. Osmislio je kako još više pojednostaviti život kladioničara. Fotografiranjem vašeg listića Score Alarm automatski počinje pratiti vaše “parove” te vas obavještava o svakoj promijeni. Ovu zamisao predložio je Hrvatskoj Lutriji koja ga je dočekala raširenih ruku te mu ponudila ugovor vrijedan 250 tisuća kuna.

[span class=attention]POGLEDAJTE: Slavonac izradio must have aplikaciju za kladioničare[/span]

“Nisam ni svjestan što se dogodilo. Da mi je netko prije tri godine rekao da će se ovo dogoditi, tada bih bio siguran da ću tog trenutka skakati od sreće. Da ću se napiti. No nekako to je izostalo. Zaboravio sam i ručati. Ovo je kao neki film” – izjavio je za Jutarnji uzbuđeni Klarić.

Ivan i Hrvatska Lutrija najavili su daljnji razvitak ove aplikacije, a ono što će ju razlikovati od ostalih, osim fotografiranja listića, svakako su i vrlo pregledan dizajn, mogućnost praćenja preko dvadeset sportova te integracijom s društvenim mrežama Facebook i Twitter(dosadašnje aplikacije prate samo pet).

[blockquote]Ivan je projekt pokrenuo sa oko 10 tisuća kuna, a prodajom na AppStore-u, po cijeni od 1,99 dolara, zaradio je oko 30 tisuća kuna. Odlučio je ne stati na tome već je novim poslovnim modelom već sada od Hrvatske Lutrije prikupio dodatnih 250 tisuća kuna.[/blockquote]

Konkurenciji poručuje: “Neka kopiraju!”

d817839b036d0f88a56ada2d64afdf80.jpg

“Neka probaju. Ni sami ne znaju o kojem se poslu tu radi. A vjerujte mi da pet programera koji su na ovoj priči radili sa mnom, to itekako znaju. Mi smo vjerovali u tu priču. Programeri su mnogo stvari radili besplatno, davali su svoje noći da bi doveli do ovog stadija. Gubilo se tu nekad vjere, i ja sam je gubio, no na kraju smo ipak napravili dobru stvar.” – poručio je Klarić

Pohod na Europu

U Hrvatskoj Lutriji su izuzetno sretni, a imaju i zašto biti. Jedina su tvrtka koja će koristiti aplikaciju koja je jedinstvena na europskom tržištu. Iz Lutrije poručuju: “Svojim ćemo igračima ponuditi potpuno novo iskustvo, kakvo do sada nije ponudila niti jedna sportska kladionica.”

Više o ovom velikom uspjehu našeg Slavonca pročitajte u današnjem Jutarnjem listu.

Tekst: K. Konig/SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari