Slavonski IT projekti na zagrebačkom Tech Meetup-u

ZG Tech Meetup je događaj koji za cilj ima okupiti sve tehnokrate i tehnoljupce iz regije te u dobroj atmosferi neformalnog druženja omogućiti projektima i aplikacijama da se predstave u nešto drugačijem svjetlu...

ZG Tech Meetup je događaj koji za cilj ima okupiti sve tehnokrate i tehnoljupce iz regije te u dobroj atmosferi neformalnog druženja omogućiti projektima i aplikacijama da se predstave u nešto drugačijem svjetlu.

Ova inicijativa (u organizaciji zagrebačke tvrtke Pet minuta) dosada je okupila velik broj zanimljivih projekata o kojima se često čita u medijima. Osim same prezentacije projekta, druženje je korisno za networking i nova poslovna partnerstva.



Manje priče, više akcije!

Svaki predavač ima točno 7 minuta za predstavljanje projekta, a nakon toga slijedi 5 minuta pitanja. Prezentacija nije klasična, već je cilj u 7 minuta pokazati kako sustav funkcionira, bez previše priče o tome. Na meetup-u su se predstavili slavonski projekti AgroTime i Anctu.



AgroTime je sustav osječkog Gauss Developmenta, tvrtke specijalizirane za web i mobilna rješenja. Projekt koji “brine za slavonske ravnice” predstavio je Pavle Vidaković, programer i začetnik ideje. AgroTime ponovno pokazuje kako je statistika vrlo bitna kod svake vrste poslovanja, pa tako i kod ratarske proizvodnje.

Mladi Marko Pavlović predstavio je Anctu, appstore za društvene mreže čiji je potencijal već prepoznat od strane investitora. Ova mlada ekipa traži svoj dio tržišta ciljajući na sve veću popularnost društvenih mreža za poslovanje.

Poziv organizatora događaja pokazao je da Zagreb itekako prati događanja na osječkoj IT sceni te da su slavonski projekti značajni i prepoznati od strane zagrebačkih IT tvrtki.



Zagreb Tech Meetup je inicijativa koja se održava svaki mjesec, a koju bi bilo zanimljivo vidjeti i u Osijeku.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari