Otvoren co-working space u BIOS-u: Stolica, stol, internet i rad

Jučer je u BIOS-u svečano otvoren co-working prostor koji će mladim entuzijastima i poduzetnicima omogućiti osnovne uvjete za rad. Grad Osijek je u uređenje prostora uložio 174 tisuće kuna, a novouređeni prostor je otvorio gradonačelnik Osijeka, Krešimir Bubalo.

Co-working prostor se prostire na 150 četvornih metara, a podijeljen je u dva dijela. Veći dio je namijenjen sastancima i radu, a manji opuštanju. Prostor se sastoji od 30 radnih jedinica, a nesmetan pristup je osiguran i za osobe s invaliditetom.

Direktor BIOS-a, Ivo Koški, izjavio je kako je novootvoreni prostor prvenstveno namijenjen informatičarima, no i svim korisnicima koji razvijaju svoje projekte i proizvode. BIOS će im omogućiti stol, stolicu i brzu internetsku vezu, kako bi što uspješnije realizirali svoje ideje.

Vlasnik osječke informatičke tvrtke Inchoo, Tomislav Bilić, istaknuo je kako je 2011. godine proizvodnja u softverskoj industriji iznosila 75 milijuna kuna te činjenicu da je u Osječko-baranjskoj županiji u protekle 3 godine izvoz softvera porastao za 460 posto, što je vrlo značajan podatak.

Na otvorenju su bili prisutni djelatnici i korisnici BIOS-a, predstavnici Udruge Osijek Software City (od koje je sve i krenulo) te članovi timova koji su sudjelovali sa svojim projektima na Software StartUp Akademiji i, došavši do kraja, pokazali velik potencijal u informatičkoj struci.

Prvi događaj u co-working prostoru nakon održanog otvorenja bit će 2. #OSChackathon u organizaciji već spomenute Udruge Osijek Software City, koji će se održati u subotu, 20. travnja 2013. godine.

Tekst i foto: Ana Mišin

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari