Mercedes GLA i nova C klasa stigli u Osijek

U tijeku su probne vožnje s novim GLA Četvrti od ukupno pet novih Mercedes-Benz kompaktnih modela, GLA je prvi SUV opcionalno dostupan s novom generacijom 4MATIC permanentnog pogona na sva četiri kotača s potpuno varijabilnim momentom.

U salonu automobila Škoja imaju dva primjerka novog GLA, a jedan je na raspolaganju za probne vožnje. 

Prilikom izbora automobila kupci se odlučuju za jednu od tri linije opreme “Style”, “Urban” i ” AMG Line” koje je moguće nadograđivati paketima “Night” i “Exclusive”, ali i dodatnom opremom po vlastitom izboru. Sladokusci će naročito cijeniti sportskije rukovanje i još veći užitak u vožnji s “AMG Line” koji dolazi s podvozjem spuštenim za 15 mm te sa Sports Direct – Steer sustavom.

Ugrađena sigurnosna oprema ističe GLA kao predvodnika u klasi. Standardno je tu ATTENTION ASSIST – otkrivanje pospanosti vozača te COLLISION PREVENTION ASSIST s prilagodljivim BRAKE ASSIST (asistent kočenja), koji pomaže u zaštiti od sudara već pri brzini od samo 7 km/h.

Ukoliko se gornji paket kombinira s DISTRONIC PLUS sustavom tada se taj paket naziva COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS. On uključuje dodatnu funkciju: ukoliko postoji opasnost od sudara, a vozač i dalje ne reagira, sustav je u stanju provoditi autonomno kočenje pri brzinama sve do 200 km/h, čime se smanjuje mogućnost sudara sa sporijim ili zaustavljenim vozilom. Sustav također koči prilikom otkrivanja zaustavljenog vozila brzinom do 30 km/h, te je u mogućnosti spriječiti udarac straga pri brzinama do 20 km/h.

Ostali sustavi pomoći, poput Lane tracking paketa sa detekcijom nevidljivog kuta i Lane Keeping Assist te Adaptive Highbeam Assist, dostupni su kroz dodatnu opremu.

U salonu je nova C-klasa, u najboljem izdanju do sada

Potpuno nova C -klasa definira nove standarde u srednjoj premium klasi i to je jasno kao dan: najbolje ne poznaje alternativu!

U  salonu Škojo kupcima su na raspolaganju za razgledanje i probne vožnje dva primjerka (crni i bijeli), model C220 BlueTEC.

Zahvaljujući inteligentnom, “laganom” konceptu dizajna, ostvarena je ušteda na težini automobila i do 100 kilograma. Uz izvrsnu aerodinamiku i nove, još ekonomičnije motore, C -klasa tako postavlja i nova mjerila u svojoj klasi.

Novi sustavi asistencije nude sigurnost na najvišoj razini, dok novi ovjes (po želji zračni ovjes), osigurava savršen osjećaj vožnje: visoki stupanj udobnosti te okretno i agilno upravljanje. Po pitanju izgleda nova C-klasa donosi progresivan pristup, kako u vanjskom dizajnu koji je ujedno i jasan i emocionalan tako i u visokokvalitetnoj unutrašnjosti. Mnoge druge inovacije kao i zanimljiva rješenja u unutrašnjosti naglašavaju udobnost i profinjen sportski duh. Sve u svemu, nova C klasa svojom kvalitetom daje nam osjećaj užitka u putovanju najviše klase.

Raspon modela dostupnih u Hrvatskoj u početku će obuhvaćati C180 sa cijenom od 38.088, C200, te C220 BlueTEC od 41.150 eura (cijene sa svim davanjima).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari